10 Μαρτίου 2024

Open Arms, με ανθρωπιστική βοήθεια από τη Λάρνακα στη Γάζα

Εντός των επόμενων ωρών θα αποπλεύσει το ισπανικό πλοίο 
Open Arms από τη Λάρνακα με προορισμό τη Γάζα, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Να σας αναφέρω ότι το επόμενο εικοσιτετράωρο θα αποπλεύσει το πλοίο από τη Λάρνακα, δεν μπορώ να πω τη συγκεκριμένη ώρα για λόγους ασφάλειας», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κράτη που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία».

Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη στην περιοχή και προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων.

Η σχετική ανάρτηση της 
Open Arms στο Χ (twitter):

Open Arms ENG @openarms_found
3 weeks ago, the #OpenArms ship, in collaboration with @WCK, docked in Cyprus for a joint mission. What initially appeared as an insurmountable challenge is now on the verge of realization. The endeavor to establish a humanitarian maritime corridor in #Gaza is making progress,…

Πριν από 3 εβδομάδες, το πλοίο #OpenArms σε συνεργασία με το @WCK, ελλιμενίστηκε στην Κύπρο για κοινή αποστολή. Αυτό που αρχικά φαινόταν ως μια ανυπέρβλητη πρόκληση βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα της υλοποίησης. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου στη #Gaza σημειώνει πρόοδο και το ρυμουλκό μας είναι έτοιμο να επιβιβαστεί αμέσως, φορτωμένο με τόνους τροφίμων, νερού και ζωτικής σημασίας προμήθειες για τους Παλαιστίνιους αμάχους. Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται ραγδαία και ο χρόνος είναι σημαντικός. Πόσες ακόμη ζωές πρέπει να θυσιαστούν προτού ο κόσμος ανταποκριθεί στο επείγον που απαιτεί η κατάσταση; Δεκάδες παιδιά έχουν ήδη υποκύψει στην πείνα και δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται στο χείλος του θανάτου τις επόμενες ώρες εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Γι' αυτό η υποστήριξή σας είναι απαραίτητη. Λάβετε μέρος στην αποστολή μας για να σώσουμε ζωές στη Γάζα. http://openarms.es/emergenciagaza/


Oπως αναφέρει το BBC, δεν είναι ακόμα σαφές το πού θα δέσει το ισπανικό πλοίο, Open Arms, το οποίο ανήκει στην ομώνυμη φιλανθρωπική οργάνωση.

Αναμένεται να ρυμουλκήσει μια φορτηγίδα με είδη που έχει προσφέρει η αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen, δήλωσε στο Associated Press ο ιδρυτής της Open Arms, Οσκαρ Καμπς. Σύμφωνα με το πλήρωμα του Open Arms, οι ισραηλινές αρχές έχουν αρχίσει να επιθεωρούν το φορτίο των «200 τόνων» που περιλαμβάνει βασικά τρόφιμα, ρύζι, αλεύρι και κονσέρβες τόνου.

Το πλοίο θα χρειαστεί περίπου δύο με τρεις ημέρες για να φθάσει στις ακτές της Γάζας, δήλωσε ο κ. Καμπς.

Πηγές: kathimerini.gr , 
twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου