7 Σεπτεμβρίου 2011

"Πηγαίνω σινεμά" - Μια φράση που πεθαίνει;

Το σινεμά πεθαίνει; Η εμπειρία του σινεμά δεν είναι πλέον ελκυστική για ευρύ κοινό. Κάποτε δεν βλέπαμε την ώρα να απολαύσουμε την τεράστια οθόνη, την ακουστική και γενικά το κοινωνικό event που ήταν το σινεμά.

Τώρα έχουμε πλέον όλοι τεράστιες τηλεοράσεις, ηχεία με βαθύ μπάσο ήχο και μπορούμε να δούμε και σχεδόν όποια ταινία θέλουμε. Στο σινεμά θα πάμε μόνο αν θέλουμε να απολαύσουμε τον κύριο/κυρία που μιλάει ασταμάτητα στο κινητό του, τον ψηλό μπροστά που μας κρύβει την οθόνη και δε βολεύεται και με τίποτα και ένα πανάκριβο - ειδικά σε τέτοιες εποχές - εισιτήριο.

Ίσως έχει έρθει η ώρα η βιομηχανία του κινηματογράφου να επαναξιολογήσει το προϊόν της και να το κοστολογήσει και πιο λογικά. Γιατί αν ο σουπερσταρ και ο παραγωγός της ταινίας πληρώνονται όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας, λογικό είναι το εισητήριο να είναι ακριβό και ο κόσμος να καταφεύγει στην πειρατεία.

Με αφορμή το παρακάτω άρθρο από το "Αθηνόραμα" ("Ταινίες ταυτόχρονα με τις αίθουσες, στο σπίτι")http://www.athinorama.gr/digital/homecinema/articles/default.aspx?id=10761&par=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου