9 Σεπτεμβρίου 2011

Facebook Vs Google+, Μη βιαστείτε να ξεγράψετε το Facebook..

Το google+ παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του Facebook. Το κυριότερο από αυτά είναι μάλλον ο σχεδιασμός του γύρω από τους λεγόμενους "κύκλους", με τους οποίους ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να διαλέγει με ποιους θα μοιραστεί κάτι.

Κι όμως εδώ κρύβεται ένας κίνδυνος για το google+ και ένα πλεονέκτημα του Facebook: Πολλοί χρήστες θέλουν τη δυνατότητα να μοιραστούν κάτι με τους πάντες, που στην πραγματική ζωή δε θα το έκαναν ποτέ - και εξηγώ με ένα παράδειγμα:

Π.χ. μία κοπέλα έχει τραβήξει μία σέξι φωτογραφία, την οποία θέλει μεν να μοιραστεί με όλους για λόγους υπερηφάνειας, δε μπορεί όμως και να παραδεχθεί δημοσίως πως θέλει να τη μοιραστεί με όλους. Εδώ το Facebook βολεύει, αφού η πεπατημένη είναι να δημοσιεύουμε τα πάντα δημοσίως σε όλους. Στο google+ όμως είναι κεντρικό ζήτημα με ποιους μοιράζεσαι τι και θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας δημόσιας κοινοποίησης που θα της προκαλέσει ντροπή ή μιας επιλεκτικής κοινοποίησης που θα της στερήσει την υπερηφάνεια.

Άλλα παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι οι κοινοποιήσεις τραγουδιών που όλοι γνωρίζουν, κατορθωμάτων σε παιχνίδια που δεν παίζουν όλοι, διάφορες μισο-μεθυσμένων δηλώσεων στις 4 το πρωί κ.ο.κ.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι άνθρωποι προσπαθούν πολλές φορές απλώς να εκφράσουν την προσωπικότητά τους, χωρίς να προσφέρουν κάτι πρακτικά χρήσιμο στους υπόλοιπους και αυτό το κομμάτι της αγοράς δεν ικανοποιείται στο google+ εύκολα. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος που στο google+ θα μειωθούν τέτοιες κοινοποιήσεις, καθώς με έχουν απωθήσει από τη χρήση του Facebook - αλλά από εμπορική άποψη αυτό σημαίνει πως υπάρχει χώρος και για τα δύο δίκτυα προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου