28 Σεπτεμβρίου 2011

Thinking Space (Android) - Οργανώστε τις σκέψεις σας

To thinking space είναι μία εφαρμογή τύπου mind mapping και αυτό που κάνει είναι με απλά λόγια να σας επιτρέπει να βάλετε σε μια τάξη τις σκέψεις / ιδέες σας.



Στην ουσία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οργανογράμματα και να οργανώσετε τις ιδέες σας σε όλο και βαθύτερα επίπεδα. Ξεκινάτε δηλαδή από ένα κεντρικό κουτάκι (την κεντρική σας ιδέα, π.χ. "Συνταγές") και δημιουργείτε από κάτω του κουτάκια που συνδέονται με αυτό (π.χ. αναλύετε σε "Μεσογειακές" και "Μεξικάνικες"). Τα δευτερεύοντα κουτάκια μπορούν να έχουν από κάτω τους κουτάκια τρίτου βαθμού και ούτε καθ' εξής. Tα κουτάκια μετακινούνται όπου θέλετε και μπορούν να συνδεθούν με όποια άλλα θέλετε, ανά πάσα στιγμή.

Για όσους γνωρίζουν αντίστοιχες εφαρμογές στον υπολογιστή (π.χ. xmind, freemind), θα χαρούν να γνωρίζουν ότι το thinking space δεν έχει πολλά να ζηλέψει σε σχέση με αυτές και είναι εξαιρετικά πλήρες για εφαρμογή κινητού. Επιτρέπει να περιλαμβάνετε σημειώσεις σε κάθε κουτάκι, να αλλάζετε χρώμα, σχήμα, μορφοποίηση γραμματοσειράς, σύμβολα κ.α.

Υπάρχει η δωρεάν έκδοση, η οποία είναι κατά τη γνώμη μου υπεραρκετή για να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες και η επί πληρωμή (~3,5€), η οποία αφαιρεί τις διαφημίσεις και προσθέτει πράγματα όπως υπερσύνδεσμοι σε αρχεία (pdf, εικόνες, άρχεία thinking space), φάκελοι, tags, full screen κ.α.

Είναι γενικά ένας εξαιρετικός τρόπος για να οργανώσει κανείς χαοτικά θέματα, καθώς είναι ευέλικτο και πλήρες, αλλά παραμένει πάντα οργανωμένο και ευανάγνωστο.