29 Σεπτεμβρίου 2011

Crashplan - Backup των αρχείων σας στο διαδίκτυο




Το crashplan είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα για να κάνετε backup τα δεδομένα του υπολογιστή σας οπουδήποτε.

Μπορείτε να κάνετε backup τα δεδομένα σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, στο διαδίκτυο ή ακόμη και στον υπολογιστή ενός φίλου σας.

Όλα τα είδη backup, πλην του διαδικτύου είναι δωρεάν και για λιγότερο από 40$ μπορείτε να αποθηκεύσετε απεριόριστο όγκο δεδομένων στο διαδικτυο.



Υστέρα από δοκιμή ενός μηνός έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα αυτά που μου έκαναν καλή εντύπωσή είναι τα εξής:

- Δυνατότητα δοκιμής του προγράμματος με όλες τις δυνατότητες δωρεάν για ένα μήνα (αυτό βεβαία το προσφέρουν και οι περισσότεροι ανταγωνιστές).

- Δυνατότητα άμεσης ανάκτησης ενός αρχείου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το backup του.

- Δυνατότητα ορισμού συγκεκριμένων μεθόδων backup για διαφορετικούς φακέλους αρχείων. Μπορείτε να ορίσετε τη συχνότητα των backup, την προτεραιότητα, ποσά και ποια παλαιότερα backups θα διατηρούνται αποθηκευμένα στο διαδίκτυο κ.α.

- Δυνατότητα λήψης των αρχείων σας σε κινητό τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής crashplan σε android και iPhone. Στις δοκιμές μου δούλεψε άψογα.

- Δυνατότητα ορισμού του upload bandwidth που θα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα όταν ο υπολογιστής είναι αδρανής και όταν δεν είναι.

- Μπορείτε να ανακτήσετε αρχεία, ακόμη και εάν έχετε διαγράψει τα αρχεία αυτά από τον υπολογιστή σας πλέον.

- Το πρόγραμμα εξακολουθεί να εκτελείται και να κανεί backup, ακόμη και εαν συνδεθεί διαφορετικός χρήστης στον υπολογιστή σας.

Γενικά στο διαδίκτυο έχει λάβει τις καλύτερες αξιολογήσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα - έτσι το ανακάλυψα και ο ίδιος. Από τις δικές μου παρατηρήσεις εδώ και ένα μήνα, έχω μείνει χωρίς παράπονο και το συνιστώ σε όσους ενδιαφέρονται για αυτοματοποιημένα backup, είτε στο διαδίκτυο, είτε σε απομακρυσμένο υπολογιστή, τότε στον εξωτερικό σκληρό τους δίσκο.

Δείτε γενικά τη διαδικασία του backup (αγγλικά)

Δείτε τη διαδικασία πλήρους επαναφοράς των αρχείων σας (αγγλικά)