5 Σεπτεμβρίου 2011

Springpad - Ένα εξαιρετικό σημειωματάριο για android!

Το springpad είναι ένα από εκείνα τα σημειωματάρια που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για τα πάντα. Απλές σημειώσεις, υπενθυμίσεις, λίστες για ψώνια, ημερολόγιο είναι λίγα από αυτά που μπορείτε να κάνετε με το springpad και το κυριότερο: Τα κάνει όλα και απλά και καλά.



Στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής μπορείτε να δημιουργήσετε/επεξεργαστείτε τους φακέλους που θα περιέχουν τις σημειώσεις σας. Χωρίς να γίνεται πολύπλοκο, σας επιτρέπει να ορίσετε ένα όνομα και ένα χρώμα για κάθε φάκελο.

Μέσα στο φάκελο μπορείτε να διαλέξετε τη σειρά με την οποία θα εμφανίζονται οι σημειώσεις σας: Ανα ημερομηνία δημιουργίας ή επεξεργασίας, όνομα, ημερομηνία που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εργασία, τύπος σημείωσης και tags.

Επίσης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε νέα σημείωση διαλέγοντας από τους εξής τύπους: Σημείωση, Task, Look it up (χρήσιμο π.χ. για ταινίες), media, scan barcode και search nearby.

Κάθε σημείωση σας επιτρέπει να ορίσετε έναν τίτλο και το κύριο περιεχόμενο. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε στο κάτω μέρος υποσημειώσεις, φωτογραφίες και audio. Με 4 κουμπάκια στο πάνω μέρος που είναι πάντα ορατά, μπορείτε να επεξεργαστείτε τη σημείωση, να τη διαγράψετε, να ορίσετε tags και να ορίσετε σε ποιους φακέλους θα εμφανίζεται η συγκεκριμένη σημείωση. Πολύ χρήσιμη για σημειώσεις που χρησιμοποιείτε συχνά, είναι η δυνατότητα να τις καρφιτσώσετε σε μία από τις αρχικές οθόνες του κινητού σας.

Να σημειώσουμε ότι αν κάνετε copy paste από κάπου αλλού το κείμενο, αυτό θα διατηρήσει τη γραμματοσειρά του, καθώς και τις φωτογραφίες που περιέχονται ανάμεσα - αν όμως επιχειρήσετε να επεξεργαστείτε μέσω κινητού τη σημείωση, τότε θα χαθούν.



Σημαντικό πλεονέκτημα του springpad είναι και τα online χαρακτηριστικά του: Καταρχήν υπάρχει η ιστοσελίδα www.springpadit.com στην οποία μπορείτε να δείτε και να επεξεργαστείτε ανά πάσα στιγμή τις σημειώσεις σας, ενώ διαθέτει και ενδιαφέρουσες επιπλέον λειτουργίες (όπως π.χ. ένας "πίνακας" στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε τις σημειώσεις σας όπως θέλετε, σαν να ήταν ένα θρανίο, η δυνατότητα να βλέπεις offline τις σημειώσεις σου κ.α.). Επίσης, μπορείτε να στείλετε με email κάτι που σας ενδιαφέρει στη διεύθυνση springit@springpadit.com και το springpad θα αναγνωρίσει από ποια διεύθυνση email του στείλατε και θα προσθέσει αυτόματα μία σημείωση με τίτλο τον τίτλο του email σας και περιεχόμενο το αντίστοιχο σώμα του email.

Προσωπικά θεωρώ αυτή τη στιγμή πως είναι το καλύτερο σημειωματάριο για android, ακόμη και σε σχέση με τα πολύ καλά evernote (που δεν είναι δωρεάν ακριβώς) και το catch (που δεν είναι τόσο πλήρες, πρακτικό ή όμορφο).

Βρείτε το στην ιστοσελίδα του, η στο android market.