27 Μαρτίου 2012

Εντυπωσιακά Τοπία (Μέρος 2ο)

Σε μία σειρά άρθρων, σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία στον κόσμο και την ιστορία τους. Σε αυτό το μέρος θα δείτε μεταξύ άλλων μία σπηλιά από μάρμαρο, μία σπηλιά από πάγο και ένα φαράγγι από πάγο.

Preikestolen
Το Preikestolen είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στη Νορβηγία. Πρόκειται για έναν γκρεμό 604 μέτρων με μία σχεδόν επίπεδη επιφάνεια 25Χ25 μέτρα στην κορυφή του. ΄Έχει γίνει επίσης γνωστό από την αυτοκτονία ενός ζευγαριού που είχε γνωριστεί στο internet με σκοπό να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Skaftafell
Το Skaftafell είναι ένα εντυπωσιακό για τη φυσική του ομορφιά μέρος στην Ισλανδία που έχει κριθεί διατηρητέο. Μέσα σε αυτό μπορεί να συναντήσει κανείς και την παρακάτω "παγοσπηλιά". Είναι ανοικτό για τους campers από αρχές Μαΐου έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Ξενοδοχείο 4 Seasons
Το ξενοδοχείο 4 Seasons στις νήσους Βora Βora. Το ξενοδοχείο αποτελεί από μόνο του αξιοθέατο, ωστόσο ακριβώς δίπλα του μπορεί κανείς να βρει και τα κανόνια που φρουρούσαν κάποτε το νησί, όταν αυτό ήταν βάση των Αμερικανών κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Paterswolde
Το Paterswolde είναι ένα χωριουδάκι στην Ολλανδία. ΄Όταν η θάλασσά του παγώνει, προσφέρεται για παγοδρομίες και δημιουργεί το παρακάτω εντυπωσιακό τοπίο.

chico chile
Η chico chile, ή αλλιώς "μικρή Χιλή", είναι μια κωμόπολη της Χιλής, γνωστή μεταξύ άλλων και για το παρακάτω 100% μαρμάρινο σπήλαιο. Κάποτε ήταν ένας τεράστιος μαρμάρινος βράχος, αλλά σιγά σιγά τον τρύπησε το νερό, με αποτέλεσμα το παρακάτω αξιοθέατο, το οποίο φυσικά μπορεί να διαβεί κανείς μόνο με βάρκα.

Ice canyon
Το 80% της Γροιλανδίας καλύπτεται από πάγο. Σε αυτή τη χώρα δεν είναι σπάνιο να συναντήσει κανείς το παρακάτω τοπίο: ΄Ένα φαράγγι, από πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου