25 Μαρτίου 2012

Asus Eee Pad Transformer (tf101)- Οι πρώτες εντυπώσεις

Το Eee Pad Transformer της Asus είναι ένα από τα πιο επαναστατικά android tablet. Αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η ποιότητά του, η ανταγωνιστική τιμή του και φυσικά το σήμα κατατεθέν του: Ένα εξαιρετικά καινοτόμο αφαιρούμενο φυσικό πληκτρολόγιό, το οποίο όχι μόνο μετατρέπει άμεσα σε ένα netbook το Eee Pad, αλλά επίσης του προσθέτει 2 full-size θύρες usb, 1 full-size θύρα SD και μια επιπλέον μπαταρία, η οποία σε συνδυασμό με τη μπαταρία του tablet μπορεί να σας προσφέρει ακόμη και 14-15 ώρες συνεχούς χρήσης. Το λειτουργικό σύστημα honeycomb (το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί άμεσα σε ice cream sandwich) σας επιτρέπει φυσικά να συνδέσεται διαφόρων ειδών συσκευές στο Eee Pad, από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και usb sticks, μέχρι bluetooth συσκευές και gamepads.

 Η προηγούμενη παράγραφος φανερώνει τον ενθουσιασμό του συγγραφέα για το συγκεκριμένο tablet. Ας δούμε όμως λεπτομερώς τις πρώτες μας εντυπώσεις σε πρακτικά ζητήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν το Eee Pad Transformer καλύπτει τις δικές σας απαιτήσεις:


Αίσθηση

Το βάρος της συσκεύης δεν είναι σε καμία περίπτωση βαρύ, δεν είναι όμως και το αντίθετο. Μαζί με το πληκτρολόγιο ζυγίζει περίπου όσο ένα κοινό netbook και δε θα σας δυσκολέψει να το μεταφέρετε όπου θέλετε και να το στηρίξετε όπως σας βολεύει. Αν όμως θέλετε να κρατάτε με το ένα χέρι το tablet μόνο του, π.χ. για να διαβάσετε ένα βιβλίο τότε θα νιώσετε το βάρος του σύντομα και ενδεχομένως να χρειάζεστε δύο χέρια ή κάποιο άλλο στήριγμα που και που.

Η κατασκευή του είναι πολύ ποιοτική: Το Gorilla Glass θα σας κάνει να μην αισθάνεστε υπερπροστατευτικοί με τη συσκευή και το πίσω μέρος της είναι από τέτοιο συνθετικό υλικό που δύσκολα θα σας γλιστρίσει από το χέρι.
 

Οθόνη

Η οθόνη καθεαυτή αποδίδει πολύ φυσικά και ευχάριστα χρώματα και είναι αρκετά φωτεινή. Δυστυχώς σε εξωτερικό χώρο, ακόμη και αν ανεβάσετε στο 100% τη φωτεινότητα, θα χρειαστεί να αναζητήσετε σκιά για να βλέπετε άνετα την οθόνη, καθώς η τελευταία γυαλίζει αρκετά. Π.χ. η αντανάκλαση του καθαρού γαλάζιου ουρανού ή μίας δυνατής λάμπας είναι κάπως ανεκτή όταν δουλέυετε σε άσπρο φόντο, αλλά σε μαύρο φόντο (π.χ. όταν βλέπετε μια ταινία) δεν είναι.

Επιδόσεις

Η πλοήγηση στο android γίνεται πολύ ομαλά και χωρίς ιδιαίτερο lag. Αν φορτώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα πάρα πολλές εφαρμογές, τότε αρχίζει να γίνεται ορατό, αλλά όχι απαράδεκτο. Το swiping και τα animations είναι ομαλά έως εντυπωσιακά. Όταν χρησιμοποιήσαμε stylus για να ζωγραφίσουμε στα προγράμματα photoshop touch και picsay pro, οι κινήσεις μας έκαναν κάποια κλάσματα δευτερολέπτου να εμφανιστούν, χωρίς να είναι αποκαρδιωτικό. 


Η απόκριση του φυσικού πληκτρολογίου είναι άψογη μέσα στα προγράμματα, ακόμη και σε αρκετά γρήγορη ταχύτητα πληκτρολόγισης, με εξαίρεση ορισμένες φορές όταν εναλλάσουμε τη γλώσσα από μεταξύ ελληνικών και αγγλικών (το οποίο γίνεται με το συνδυασμό πλήκτρων ctrl + space παρεμπιπτόντως). Όταν όμως πληκτρολογούμε μέσα σε πολύπλοκα flash plugins στον browser είναι μερικές φορές απαράδεκτη (π.χ. σχόλια σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες), αλλά τουλάχιστον γίνεται.

Στα παιχνίδια, δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το modern combat 3, ώστε να έχουμε άποψη για ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια, καθώς για την ώρα φαίνεται να μη λειτουργεί στο λειτουργικό ice cream sandwich. Πάντως δοκιμάζοντας τα osmos hd και sims freeplay για αρκετή ώρα, οι επιδόσεις ήταν αρκετά καλές, χωρίς να είναι εντυπωσιακές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου