9 Μαΐου 2012

ΕΚΤ: Σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα.

Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, τότε θα τεθεί θέμα αποχώρησής της από την ευρωζώνη. Αυτό ήταν το σκληρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προς την χώρα μας, στις 8.5.2012, διά στόματος του Γεργκ Άσμουσεν, μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ήταν η πρώτη φορά από την έναρξη της ελληνικής κρίσης, που η ΕΚΤ παρενέβη με τόσο σαφή τρόπο. Συγκεκριμένα, ο γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην έγκυρη εφημερίδα «Handelsblatt» που δημοσιεύεται σήμερα τονίζει:

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί αν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης».

Επισημένεται ότι ο κ. Άσμουσεν, ήταν το «δεξί χέρι» του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σήμερα θεωρείται από πολλούς ως ο εκφραστής των σκέψεων του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Τα λόγια του κ. Ασμουσεν έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τα όσα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ήτοι την αποστολή επιστολών από τους κκ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο προς τους δανειστές της χώρας μας, με τις οποίες ουσιαστικά να αναιρούν τις έγγραφες εγγυήσεις που έχουν ήδη δώσει, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καταγγελία του Μνημονίου.

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου