4 Σεπτεμβρίου 2012

Στο φως δέκα άγνωστες εταιρείες του Τσοχατζόπουλου

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, από δέκα άγνωστες μέχρι σήμερα εταιρείες, έχουν πλέον στα χέρια τους οι ανακριτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα", τα στοιχεία για τις εννέα εταιρείες έφθασαν στη Δικαιοσύνη, ύστερα από άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία της γνωστής εταιρείας Ντρουμίλαν, η οποία ανήκε στον επιχειρηματία Βλάση Καμπούρογλου. 
Όλοι αυτοί οι λογαριασμοί, που φέρονται να έχουν διακινήσει 8,7 εκατ. ευρώ, έχουν δεχθεί εμβάσματα τα οποία οι ανακριτικές αρχές συνδέουν με το σκάνδαλο των ΤΟR - Μ1.

Οι εταιρείες αυτές λειτουργούσαν ως οχήματα, σύμφωνα με αρμόδιες δικαστικές πηγές, για τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος και οι υπεύθυνοι των ερευνών τις συνδέουν με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η 10η εταιρεία που φέρει την επωνυμία S.D.G, και εμφανίζεται ως ιταλική, ανήκει στον κατηγορούμενο, επίσης προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, και ασχολείται με real estate.

Και αυτήν, τη συνδέουν με τον πρώην υπουργό, καθώς έγγραφα νομιμοποίησής της βρέθηκαν τόσο στο γραφείο του Γιώργου Σαχπατζίδη, όσο και στα αρχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δυο εμβάσματα εντοπίζονται να έχουν σταλεί από την πρώην σύζυγο του ΆκηΤσοχατζόπουλου, την κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ, το 2008. Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του Γιώργου Σαχπατζίδη, τα εμβάσματα της κυρίας Τσοχατζοπούλου εστάλησαν για την παραγγελία επίπλων από την Ιταλία.

Με βάση τα νέα στοιχεία, αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, για συμπληρωματική απολογία, τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν κλήσεις και άλλων κατηγορουμένων.

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=473366

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου