12 Μαρτίου 2016

Εικόνες ντροπής στην Ειδομένη

Επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα οι συνθήκες διαβίωσης των 14.000 περίπου προσφύγων στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, λόγω των βροχών και του κρύου που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα. Αντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν και την πείνα. 

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Ατελείωτες και εξαντλητικές ουρές προσφύγων για ένα κομμάτι ψωμί, ένα φρούτο, ακόμα και ένα αυγό. Απλωμένα χέρια, φωνές και σπρωξίματα. Και η ζωή στις λάσπες της Ειδομένης συνεχίζεται...



Λόγω των άθλιων συνθηκών και της κατάστασης στα σύνορα που παραμένουν ερμητικά κλειστά, περίπου 800 πρόσφυγες έχουν ήδη εγκαταλείψει τον προσωρινό καταυλισμό, αναζητώντας θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν στην περιοχή.

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η Ειδομένη να αδειάσει τις επόμενες ημέρες και οι πρόσφυγες να μετακινηθούν προς τις νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες με παιδιά. 




Για 42.253 πρόσφυγες σε όλη την επικράτεια κάνουν λόγο τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Από αυτούς οι 12.000 βρίσκονται εντός camp στην Ειδομένη, οι 8.293 βρίσκονται στα νησιά, ενώ 10.249 άτομα φιλοξενούνται στην Αττική

Πηγές: www.tovima.gr
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ από το tovima.gr εκτός της τελευταίας που είναι από το ethnos.gr 

Σχετική ανάρτηση: Το θαύμα της ζωής στα λασπόνερα της Ειδομένης






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου