28 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.7.2016

Λαγκάρντ: Συμφέροντα, πρόβλημα υλοποίησης και πολιτικές κρίσεις έπληξαν το ελληνικό πρόγραμμα. Τις αστοχίες του πρώτου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα παραδέχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. Σε δήλωσή της, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, διαχωρίζει τα τρία επιτυχημένα προγράμματα (Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου) από αυτό της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί «ειδική περίπτωση».

Αποχωρεί από την Ελλάδα ο επικεφαλής της Socar. Κρίσιμη στιγμή με ενδεχόμενο «ναυάγιο» στην πώληση του ΔΕΣΦΑ. Αποχωρεί από την Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Socar Energy Greece κ. Αναρ Μαμάντοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της αζερικής εταιρείας αποφάσισε να τον τοποθετήσει επικεφαλής των νέων διυλιστηρίων της Socar στη Σμύρνη της Τουρκίας, μια επένδυση 18 δισ. ευρώ. Όσον αφορά την αναπλήρωση της θέσης του στην Ελλάδα, πηγές των Αζέρων αναφέρουν ότι ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.


Αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές συντάξεων των πανεπιστημιακών. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με απόφασή της έκρινε ότι και οι αναδρομικές (από Αύγουστο 2012) περικοπές των συντάξεων των πανεπιστημιακών παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος. 

Διακοπές στην Πάρο για την Κυβέρνηση; Με τροπολογία - πρόκληση, που κατατέθηκε χθες Τετάρτη με την αιτιολογία του... επείγοντος, συνέδεσαν στελέχη της αντιπολίτευσης το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο, την προσεχή Παρασκευή. Όπως κατήγγειλαν στη συγκεκριμένη αποστολή θα μετέχουν συνολικά 54 (!) άτομα για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού. Ο θόρυβος όμως που ξέσπασε και οι αντιδράσεις των κομμάτων προφανώς ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να "μαζέψει" το πρόγραμμα της Πάρου και ώς προς τον χρόνο και τον τόπο διαμονής, αλλά και ως προς τον αριθμό τον ατόμων. 

Ακατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν 4 παραλίες της Αττικής. Ακατάλληλες για κολύμβηση λόγω μόλυνσης κρίνονται τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής και συγκεκριμένα το Καβούρι(οδός Κυβέλης), το Μεγάλο Καβούρι, η παραλία Αγίου Νικολάου στο Λαγονήσι και η κεντρική παραλία της Σαρωνίδας. 

Ιω. Αμανατίδης: Πιο επιτακτική, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο Η πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, δήλωσε ο υφ. Εξωτερικών της Ελλάδος. 
 
Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των stress test 51 τραπεζών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA) θα ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας) τα αποτελέσματα της άσκησης αντοχής (stress test) 51 τραπεζών της ΕΕ, οι οποίες καλύπτουν το 70% του συνολικού ενεργητικού των τραπεζών της ΕΕ. Πιό αυστηρό το φετεινό δυσμενές σενάριο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κερατέα Υπό έλεγχο τέθηκε πλέον, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην Πλάκα Κερατέας Αττικής και κατάστρεψε, μεταξύ άλλων, μία οικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου