25 Ιουλίου 2016

Ο Κυρίακος Μητσοτάκης 6 μηνών πολιτικός κρατούμενος;

Μια προσπάθεια να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πράγματι έγινε η "ατυχής", όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δήλωση του Κυρίακου Μητσοτάκη, σε ομιλία του στη Βουλή, πως "ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από την Χούντα κι ότι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία". 

Και αμέσως έπεσε γέλιο στη Βουλή, ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος απευθυνόμενος προς βουλευτές των άλλων κομμάτων ρωτούσε «γιατί γελάτε;». Και την ίδια στιγμή ξεκίνησε το "τρολάρισμα" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Τι όμως πράγματι συνέβη; Τι ακριβώς εννοούσε ο Κυρίακος Μητσοτάκης; Κάποιες αληθοφανείς εξηγησεις που βρήκαμε, και τις παραθέτουμε στη συνέχεια, δίνουν μια κάποια απάντηση:

Ο Μητσοτάκης πολιτικός κρατούμενος. Απο το ΒΗΜΑτοδότης: 
Οταν ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία 6 μηνών, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι βουλευτές του γελούσαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να εξηγήσει, αλλά προφανώς ουδείς άκουγε. Και πώς να ακούσει αφού εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής επικρατούσε πανζουρλισμός; Τι ακριβώς είχε συμβεί; Πώς είναι δυνατόν ένα βρέφος 6 μηνών να είναι πολιτικός κρατούμενος των συνταγματαρχών της δικτατορίας; Μαθαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης το είπε αυτό ειδικά για τη μητέρα του Μαρίκα. Και μόνον, όπως έλεγε, γι' αυτήν. Και τούτο γιατί όταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δραπέτευσε τον Αύγουστο του 1968 στην Τουρκία με μια εξάμετρη σαπιοβάρκα, η χούντα έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό τη Μαρίκα με τα τέσσερα παιδιά της. Ολη, δηλαδή, την οικογένεια. Τότε ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ ήταν μόλις έξι μηνών. Η απαγόρευση ήρθη τον Ιούλιο του 1969. 

Ο Κυριάκος πίσω από τον Μητσοτάκη. Από το ΒΗΜΑgazino (δημοσιεύση στις 18 Ιανουαρίου 2016) 
Τον Δεκαπενταύγουστο του 1968 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταφέρνει να αποδράσει στο Παρίσι. Την ίδια περίοδο, μιλώντας στον γαλλικό Τύπο, δηλώνει: «Ο γιος μου είναι έξι μηνών και, μάλλον, ο πιο νεαρός πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο». Ο αβάφτιστος ακόμη Κυριάκος θα ξανάβλεπε τον πατέρα του σε περίπου έντεκα μήνες, όταν η χούντα θα εξέδιδε διαβατήρια στη μητέρα του και στις τρεις αδελφές του, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα. Τότε έφυγαν ακτοπλοϊκώς για τη Βενετία και από εκεί για το Παρίσι. Μάλιστα, όταν έφτασαν στο Παρίσι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έσκυψε να αγκαλιάσει τον γιο του, αυτός αποτραβήχτηκε, καθώς δεν τον είχε στη μνήμη του ως πατέρα. 

Τι απαντά ο ίδιος ο Κυρίακος Μητσοτάκης στην προσωπική του σελίδα στο facebook: Kyriakos Mitsotakis 22 Ιουλίου στις 6:21 μ.μ.: 
"Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τη χθεσινή μου δήλωση στη Βουλή. Σε όσους αποφάσισαν χωρίς γνώση ή χωρίς σεβασμό να χλευάσουν την οικογένειά μου, απαντώ ευθέως. Ο πατέρας μου συνελήφθη και φυλακίστηκε από στρατιωτικούς την πρώτη νύχτα του πραξικοπήματος. Όταν γεννήθηκα, η χούντα δεν άφηνε τη μητέρα μου να βγει από το σπίτι της. Γι αυτό και δεν δέχομαι τους εύκολους αφορισμούς και τη διαστρέβλωση της αλήθειας". 

Συμπέρασμα; Μεγαλύτερη προσοχή και κάποια μετριοφροσύνη αν υπήρχε στις δηλώσεις του Κυρίακου Μητσοτάκη θα τον έσωζαν από όσα επακολούθησαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου