31 Ιουλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.7.2016

Καταληψίες εισέβαλαν στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εισβολή στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη λειτουργία, αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη.
Οι καταληψίες πέταξαν φέιγ βολάν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με πιστούς. Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Δύο περιστατικά ένοπλης βίας στο Όστιν του Τέξας, νεκρή μια γυναίκα. Δύο παράλληλα αλλά ξεχωριστά περιστατικά ένοπλης βίας σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης του Όστιν, στην Πολιτεία του Τέξας με αποτέλεσμα τουλάχιστον μία γυναίκα ηλικίας 30 ετών να χάσει τη ζωή της. «Ένοπλος έχει ανοίξει πυρ στο κέντρο της πόλης – πολλά τα θύματα», έγραφε στις 3 π.μ, τοπική ώρα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η τοπική αστυνομία, ζητώντας από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. 


Βόρεια Εύβοια : Ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση της «Λίμνης» - σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση της περιοχής Λίμνη βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Καλυβιώτη που, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν και για αυτό το ενδεχόμενο». 

Τεράστια οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στην Εύβοια. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μετωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμμένα στρέμματα δάσους. 

Κυβέρνηση: Επικοινωνιακός πόλεμος στα όρια της γραφικότητας οι επιθέσεις για την ολοκλήρωση έργων. Επικοινωνιακό πόλεμο που εξαντλεί τα όρια της γραφικότητας και δείχνει εκνευρισμό από την πλευρά της αντιπολίτευσης,διότι η κυβέρνηση καταφέρνει να υλοποιήσει έργα που είχαν βαλτώσει επί δεκαετίες, καταγγέλλει το Μαξίμου. 

Γ. Στουρνάρας: Εχω σημαντικό έργο να προσφέρω ως κεντρικός τραπεζίτης. Απάντηση στα δημοσιεύματα για τη συμμετοχή του σε δείπνο όπου του προτάθηκε να αναλάβει την ηγασία της Κεντροαριστεράς έδωσε, μιλώντας προς «Το Βήμα» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας παραπέμπει σε ανάλογη δήλωσή του, που έγινε στην «Αυγή» στις 31 Μαΐου 2016: «Είμαι διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και θεωρώ ότι έχω σημαντικό έργο να προσφέρω στον τόπο από την θέση αυτή». 

Εγραψε ιστορία πηδώντας από ύψος 7,6 χιλιομέτρων χωρίς αλεξίπτωτο. Ένας παράτολμος αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από ύψος 25.000 ποδών (7.620 μέτρων) χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα δίχτυ, στη νότια Καλιφόρνια. 

Σε ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Ρέθυμνο, με αρκετά σημεία να έχουν έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο σε Σαχτούρια, Αγία Γαλήνη και 'Αγιο Παύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου