27 Αυγούστου 2018

Tο 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Στο Ιερό Σπήλαιο Αποκαλύψεως από τις 29 Αυγούστου έως την 3η Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο 

Κοσμοπολίτισσα και συγχρόνως αξιοσέβαστη, ανάμεσα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η Πάτμος ετοιμάζει και πάλι τις κορυφαίες πολιτιστικές καλοκαιρινές δραστηριότητές της. Το ξεχωριστό 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Άλκη Μπαλτά, διοργανώνεται από την Τετάρτη 29 Αυγούστου έως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου ξεχωρίζει για τον μοναδικό χαρακτήρα του συνδυάζοντας την τέχνη με την πνευματικότητα, όπως αρμόζει ιδανικά στο νησί της Αποκάλυψης, την «Ιερουσαλήμ» του Αιγαίου. 

Ξεχωρίζει γιατί οι μουσικές του βραδιές γίνονται σε έναν ιερό χώρο, ο οποίος ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco: το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη.

Ξεχωρίζει, γιατί πλήθος κόσμου συρρέει στις εκδηλώσεις από κάθε γωνιά της γης, πιστό στην ετήσια καλλιτεχνική συνάντηση, που καθιστά για έναν ακόμα λόγο το ιερό νησί πόλο έλξης για την παγκόσμια κοινότητα.

English Chamber Choir

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ είναι το διαφορετικό μουσικό ενδιαφέρον της κάθε συναυλίας και οι συμμετοχές πολυπρόσωπων συνόλων από την Αγγλία (English Chamber Choir) και τη Ρωσία (Moscow Youth Chamber Choir), που θα παρουσιάσουν πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα με χορωδιακά έργα. Επίσης, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου μαζί με δεκαμελή χορωδία θα ερμηνεύσουν το έργο «Η αναπαράσταση της Ψυχής και του Σώματος» του Εμίλιο Καβαλιέρι, που είναι το πρώτο ορατόριο που έχει γραφτεί ποτέ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η βραδιά με σπιρίτσουαλ και σύγχρονα ξένα και ελληνικά τραγούδια που έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο του Θρησκευτικού Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και μία ειδική βραδιά για παιδιά, από πέντε χρονών και άνω, στην οποία με μουσική, αφήγηση, εικόνες και τραγούδι θα παρουσιαστεί ένας μύθος του Αισώπου. Η εκπαιδευτική αυτή συναυλία θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο «Πάτμιον».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ώρα έναρξης των συναυλιών: 20:30
Δείτε το πρόγραμμα και στο patmosfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου