15 Αυγούστου 2018

Βιέννη, η πιο ευχάριστη πόλη για να ζει κανείς

Η Βιέννη εκθρόνισε την Μελβούρνη για πρώτη φορά από την κορυφής της λίστας του Economist Intelligence Unit και έγινε η πιο ευχάριστη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

Οι δύο πόλεις βρίσκονται εδώ και χρόνια σε απόσταση αναπνοής στην κορυφής της λίστας που περιλαμβάνει 140 πόλεις ανά τον κόσμο, αλλά η Μελβούρνη ερχόταν πρώτη εδώ και επτά χρόνια.
Φέτος όμως, η μείωση της απειλής επιθέσεων στην δυτική Ευρώπη, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, εκτόξευσαν στην πρώτη θέση την αυστριακή πρωτεύουσα, που είναι συνηθισμένη να έρχεται πρώτη και σε άλλες μετρήσεις για την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζει στους κατοίκους της. 

Βιέννη, το κτίριο της Όπερας

Η Βιέννη αρίστευσε στους τομείς του συστήματος υγείας, της εκπαίδευσης, των υποδομών, της ασφάλειας και γι' αυτό το λόγο ο Economist την κατατάσει στην πρώτη θέση με τις πόλεις που αξίζει κάποιος να ζει.

Η Οζάκα, το Κάλγκαρι και το Σίδνεϊ συμπληρώνουν τις πρώτες πέντε θέσεις του Global Liveability Index του Economist Intelligence Unit. Ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα: το Βανκούβερ, το Τόκιο, το Τορόντο, η Κοπεγχάγη και η Αδελαϊδα της Αυστραλίας.

Στο άλλο άκρο της λίστας, η Δαμασκός κρατά την τελευταία θέση και ακολουθούν η Ντάκα πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές και το Λάγκος, πρωτεύουσα της Νιγηρίας.

Στον κατάλογο των 140 πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής, που καταρτίζει κάθε χρόνο ο Economist, λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον, την ασφάλεια, τις υποδομές, την εκπαίδευση, την σταθερότητα, τις υπηρεσίες υγείας και τον πολιτισμό, η Αθήνα βρίσκεται σχεδόν στη μέση και πιο συγκεκριμένα στην 72η θέση, ενώ Λονδίνο και Νέα Υόρκη δεν κατάφεραν να μπουν στις κορυφαίες 40. 








yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου