4 Νοεμβρίου 2020

Ο Μπαμπινιώτης για τους όρους lockdown, delivery και take away

Την ευρεία χρήση, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, των όρων lockdown, delivery και take away σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. «Ας θρηνολογούμε τουλάχιστον Ελληνικά» καταλήγει.

Η ανάρτηση 
Μπαμπινιώτη

Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Μάς … take away και μάς σήκωσε με τον κορωνοϊό να καλπάζει και να οδηγούμαστε όλο και περισσότερο ως διατροφική διέξοδο σε… delivery, ενώ συγχρόνως βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από lockdown, γενικό ή mini lockdown. Έλεος (ή «ήμαρτον» που λένε κάποιοι)!

Κι εγώ («στον κόσμο μου», εννοώ … τον γλωσσολογικό) μέσα στην πανδημιακή αντάρα να παρακινώ (… «τέτοια ώρα τέτοια λόγια») τους εναπομείναντες γλωσσικά ευαίσθητους να θρηνολογούμε τουλάχιστον Ελληνικά! Αυτό κι αν είναι «γλωσσική αποκοτιά» εκ μέρους μου…


Και ένα σχόλιο (μαζί με μια πρόταση) στην ανάρτηση από την Βίκυ Φλέσσα: 
Βίκυ Φλέσσα 
Κύριε Καθηγητά, όλες και όλοι ας συντονιστούμε: «Σέ προσκυνῶ, γλώσσα»! Kάθε Σάββατο στις 7 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και κάθε Κυριακή στις 4 το απόγευμα στο ΡΙΚ για την καθιερωμένη μας απαραίτητη γλωσσική γυμναστική!


Πηγή: facebook.com


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου