9 Απριλίου 2021

Το Σκίτσο της Ημέρας 9.4.2021

Φωνάζει ότι φοβάται να πάρει το εμβόλιο της 
AstraZeneca. Αυτό όμως θέλουν να ακούν ο ιός και ο χάρος. Σύμφωνα τουλάχιστον με το σκίτσο του Brian Adcock (με επιδράσεις από την "κραυγή" του Μουνκ). Από αναρτησή του στο twitter, με αφορμή τους φόβους και τις επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο εμβόλιο.
.
"Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς, παρά μόνο τον ίδιο τον φόβο και τον κορωνοϊό" αναφέρει.

Η σχετική ανάρτηση του σκιτσογράφου:
brian adcock @briancartoon
My @Independent @IndyVoices cartoon for tomorrow. There is nothing to fear but fear itself, and covid. #astrazenecavaccine #bloodclots #BorisJohnson #COVID19Vaccine #COVID19 #WABDOD #LadyShed


Και λίγα λόγια για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις πιθανές παρενέργειές του:

To πόρισμα του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca. Πιθανή αλλά πολύ σπάνια παρενέργεια θεωρεί ο ΕΜΑ τις θρομβώσεις ως αποτέλεσμα της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του Οργανισμού στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, λιγές ημέρες νωρίτερα. Μεταξύ άλλων «ο EMA κατέληξε ότι οι ασυνήθεις αυτές θρομβώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως πολύ σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19» και «οι περισσότερες από τις περιπτώσεις των θρομβώσεων μπορούν να επισυμβούν σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών και σε γυναίκες, σε απόσταση δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό».

Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα η Εθνική Eπιτροπή Εμβολιασμών συνιστά να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών. Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αφού, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «παρακολουθεί προσεκτικά τα τρέχοντα δεδομένα σχετικά με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που έχουν εμφανιστεί σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca» και ότι «η πλειονότητα των ατόμων που έχουν αναφερθεί διεθνώς μέχρι τώρα με τις εκδηλώσεις αυτές αφορά γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 60 ετών και τα συμπτώματα εμφανίζονται σε χρονικό διάστημα έως δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό». Τελικά «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου