20 Νοεμβρίου 2023

Τα «Παράδοξα» της Ημέρας 20.11.2023

Μπορεί ένα ουίσκι να πωλείται 2,7 εκατ. δολάρια; Ναι, αν είναι το «πιο περιζήτητο Macallan».
Αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ στην Ισπανία, καθώς η τιμή του έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Ηλικιωμένη στις Σέρρες έριξε 78 λίρες από το μπαλκόνι της σε απατεώνες.

Ένα ουίσκι πουλήθηκε έναντι 2,7 εκατ. δολαρίων
 
Hταν η ωρίμανση, η παλαίωση, η ετικέτα που έκαναν ένα Macallan 1926 το «πιο περιζήτητο σκοτς ουίσκι» στον κόσμο που πουλήθηκε έναντι 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία!
Το συγκεκριμένο Macallan ήταν ένα από τα μόλις 40 μπουκάλια που ωρίμασαν για εξήντα χρόνια σε βαρέλια sherry, στο αποστακτήριο της Macallan στο Μόρεϊ της Σκωτίας, κάτι που το καθιστά το παλιότερο βίνταζ Macallan που έχει παρασκευαστεί ποτέ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.
Αρχικά, ο οίκος δημοπρασιών είχε υπολογίσει την εκτιμώμενη τιμή του ουίσκι μεταξύ 934.274-1.400.000. δολαρίων, ωστόσο το ιλιγγιώδες ποσό των 2.724.967 δολαρίων που προσφέρθηκε για τη φιάλη προκάλεσε «νέο ρεκόρ για οποιοδήποτε μπουκάλι αλκοόλ ή κρασιού έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία», αλλά και το δικό τους σοκ.
Πριν από τη δημοπράτηση, ο επικεφαλής του τμήματος ουίσκι του Sotheby’s, Τζόνι Φόουλ, είχε δηλώσει: «Δοκίμασα μια μικρή σταλιά. Είναι πολύ πλούσιο, έχει νότες αποξηραμένων φρούτων όπως θα περίμενε κανείς, πολλών μπαχαρικών και ξύλου», εξήγησε, χαρακτηρίζοντάς το «ασύλληπτο» ουίσκι που «δεν θα πρέπει να καταναλώσει κανείς αψήφιστα».
Πηγές: CNN, kathimerini.gr

Αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ στην Ισπανία.

Στην Ισπανία, τη μεγαλύτερη παραγωγό ελαιόλαδου παγκοσμίως, τα σούπερ μάρκετ κλειδώνουν τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο, καθώς αυξάνεται η τιμή του και παράλληλα οι κλοπές. Ένα λίτρο εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδού κοστίζει ως και 14,5 ευρώ σε κάποια σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να τοποθετούν αντικλεπτικά στα μπουκάλια.
«Βλέπουμε μεγάλη αύξηση των κλοπών», δήλωσε ο Ρουμπέν Ναβάρο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tu Super, που διαθέτει 30 καταστήματα στην περιοχή της Ανδαλουσίας. Η τιμή του ελαιόλαδου, που πλέον ανέρχεται επισήμως στα 8 ευρώ το λίτρο, έχει αυξηθεί κατά 150% τα τελευταία δύο χρόνια στην Ισπανία, καθώς η ξηρασία στον νότο επηρέασε σημαντικά τη σοδειά. Συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος κλέβουν ελαιόλαδο για να το πουλήσουν, εξήγησε ο Ναβάρο.
Από τον Σεπτέμβριο η Tu Super δένει με αλυσίδες τα μπουκάλια των πέντε λίτρων και τα κλειδώνει στα ράφια προκειμένου να αποτρέψει τις κλοπές. «Είναι ένα παράλογο, ακραίο μέτρο, αλλά έχει δουλέψει», εξήγησε ο Ναβάρο.
Η Tu Super δεν είναι η μόνη αλυσίδα που αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας: σε κάποια σούπερ μάρκετ των αλυσίδων Carrefour και Auchan στη Μαδρίτη έχουν τοποθετηθεί αντικλεπτικά στα μπουκάλια του ενός λίτρου και προκειμένου κάποιος να αγοράσει ελαιόλαδο πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια υπαλλήλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Το σκίτσο είναι του Πάνου Ζάχαρη)

Σέρρες: Ηλικιωμένη έριξε 78 λίρες από το μπαλκόνι σε απατεώνες

Στην εξιχνίαση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης έφθασαν αστυνομικοί του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου, συνεργός του αλλοδαπού τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της δήθεν έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Μάλιστα, για να πείσουν την ηλικιωμένη, γυναίκα συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο ότι είναι η κόρη της, που δήθεν είχε τραυματιστεί.
Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να της αποσπάσουν 78 χρυσές λίρες αξίας περίπου 31.000 ευρώ, που η ηλικιωμένη έριξε από το μπαλκόνι της οικίας της και παρέλαβε ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου