11 Ιουνίου 2024

ΕΛΤΑ: Η ιστορία & η πρωτοπορία στα φετινά ολυμπιακά γραμματόσημα

Με μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στο σχεδιασμό ολυμπιακών γραμματοσήμων - που ξεκινά από τα πρώτα παγκοσμίως ολυμπιακά γραμματόσημα του 1896 - τα Ελληνικά Γραμματόσημα αφιερώνουν στην φετινή Ολυμπιάδα του Παρισιού δύο γραμματόσημα, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, το πρώτο γραμματόσημο έχει θέμα την ιστορία του Παρισιού, ως διοργανώτριας πόλης. Σε αυτό αποτυπώνονται οι Παρισινές Ολυμπιάδες του 1900, του 1924 και 2024, σαν σελίδες βιβλίου, χρησιμοποιώντας τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας, μπλε, λευκό και κόκκινο επιτρέποντας στο τελευταίο να αφήσει τα ίχνη του στο σχήμα του εμβληματικού πύργου του Άιφελ.
Παραμένοντας στην ίδια χρωματική παλέτα, το δεύτερο γραμματόσημο έχει θέμα μία από τις καινοτομίες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων: την προσθήκη νέων αθλημάτων, που στοχεύει να κάνει αυτούς τους Αγώνες περισσότερο νεανικούς και ενθουσιώδεις. Το πνεύμα αυτό ενσωματώνει η σύλληψη του γραμματοσήμου, που αφιερώνεται στα νεανικά αθλήματα του skateboard και του breakdance, που θα απολαύσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας

Για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό των φετινών ολυμπιακών γραμματοσήμων, η σχεδιάστριά τους, Δρ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου, σημειώνει:

«Επιλέγω, με το ένα γραμματόσημο, να αναδείξω την ιστορία που έχει το Παρίσι στους Ολυμπιακούς και με το δεύτερο, όχι ακριβώς την ευκαιριακή προσθήκη των νέων αθλημάτων σε αυτούς του Αγώνες, αλλά το γεγονός ότι αυτή η πόλη έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την έννοια της πρωτοπορίας. Γι’ αυτό, στο δεύτερο γραμματόσημο, ο σχεδιασμός έχει άλλους συμβολισμούς. Δηλαδή, ο Πύργος του Άιφελ, με μία πιο κλασσική και περιγραφική γραφή, τοποθετείται στο φόντο και οι αθλητές, με λιτές φόρμες, κινούνται μέσα στη χρωματική «έκρηξη». Δημιουργούνται, έτσι, δύο χώροι και δύο χρόνοι».

Την Σειρά συμπληρώνουν ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και το Set Pack που περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα. Διατίθεται στα Καταστήματα των ΕΛΤΑ και στο e-shop εδώ

Πηγή: elta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου