25 Ιανουαρίου 2012

Γελοιογράφοι για την Οικονομική Κρίση - Μέρος 3ο


Μια μικρή επιλογή από γελοιογραφίες και σκίτσα δέκα μεγάλων Ελλήνων Γελοιογράφων (αναφέρονται αλφαβητικά), σχετικά με την οικονομική, και όχι μόνο, κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.


Οι γελοιογραφίες είναι από την ιστοσελίδα cartoonists.gr.



Γεωργοπάλης Δημήτρης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα (1973), σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Βυζαντινή Αγιογραφία. Σκίτσα, γελοιογραφίες και εικονογραφήσεις του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και πολλά περιοδικά. Τώρα εργάζεται στην εφημερίδα «Real news».





Γρηγοριάδης Κώστας 

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση στα Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Με το σκίτσο ασχολείται από το 1987. Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1990 δημοσιεύει καθημερινά στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. 








Ζερβός Πέτρος 

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και τέλειωσε την Αρχιτεκτονική. Από το 1981 δημοσίευσε σκίτσα και κόμικς σε πολλά έντυπα. Έχει εκδώσει τρία βιβλία. Συνεργάζεται με το «9», την «Γαλέρα» και τους «4 Τροχούς». 





Ιωάννου Γιάννης 

Γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη, όπου και πήρε το δίπλωμα Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, το 1968. Εχει εκδώσει πολλά άλμπουμ με γελοιογραφίες και κόμικ. Σήμερα δημοσιεύει γελοιογραφίες και στρίπτ, στην εφημερίδα "Εθνος" και στα περιοδικά "Γαλέρα" και "Athens Voice". 






Καλαϊτζής Γιάννης 

Μεγάλωσε στην Κοκκινιά. Γελοιογραφικά σκίτσα κάνει από μικρός. Σκιτσάρει στο «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Ντέφι», «Βαβέλ» κλπ περιοδικά. 





Παυλίδης Βαγγέλης 

Γεννήθηκε και ζει στη Pόδο. Ξεκίνησε να κάνει σκίτσα από ΤΟ ΒΗΜΑ, το 1971. Σήμερα συνεργάζεται με TO BHMA THΣ KYPIAKHΣ. Παράλληλα ασχολείται και με την εικονογράφηση, παιδικών κυρίως, βιβλίων.









Πετρουλάκης Ανδρέας 

Γεννήθηκε το 1958 στα Xανιά. Eίναι αυτοδίδακτος γελοιογράφος. Ξεκίνησε από το “Bήμα” το 1985 και στη συνέχεια υπήρξε για 15 χρόνια ο γελοιογράφος της “Aυγής”. Aπό το 2000 εργάζεται στην “Kαθημερινή” και τον “Kόσμο του Επενδυτή”. Έχει συνεργαστεί και με άλλες εφημερίδες και περιοδικά. 





Soloup 

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο. Έχει εργαστεί για τη «Βαβέλ», το «Βήμα της Κυριακής», «το Ποντίκι», τη «Γαλέρα», το «Goal news» και άλλα έντυπα. Επίσης έχουν κυκλοφορήσει αρκετά προσωπικά άλμπουμ με comics και γελοιογραφίες. 












Στάθης 

Ο Στάθης Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1955 στον Πυργο Hλείας. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Σκηνοθεσία. Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και γελοιογραφίες το 1981 στον “Oδηγητή” κι συνέχισε για δέκα χρόνια στον “Pιζοσπάστη”, άλλα δέκα στα “NEA” και τέλος, εως τώρα στην “Eλευθεροτυπία”. Παράλληλα συνεργάσθηκε με πλήθος εντύπων.




Ταμπακέας Ηλίας 

Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Φτιάχνει σκίτσα, κόμικς, εικονογραφήσεις, κλπ, έχει οργανώσει και στήσει Εργαστήρια και Εκθέσεις. Διδάσκει στη Σχολή Σκίτσου Ορνεράκη και από το 2000 είναι μόνιμος συνεργάτης του ένθετου 9 της Ελευθεροτυπίας.




Πηγή:  www.cartoonists.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου