18 Ιανουαρίου 2012

Ατάκες πολιτικών


 Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι ατάκες των πολιτικών μας τα τελευταία χρόνια. Κάποιες από αυτές ήταν πνευματώδεις με χιούμορ, ενώ άλλες σκέτες γκάφες. Ορισμένες ήταν προκλητικές. Στο σύνολο τους σχεδόν περιείχαν και το στοιχείο του εντυπωσιασμού.  Παρότι πιθανότατα τις έχουμε ακούσει, ας τις απολαύσουμε μια φορά ακόμη: 

1) Οι κορυφαίες ατάκες: 

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν

«Φίλες και φίλοι, “ λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν”, βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, λεφτά υπάρχουν». (Σε προεκλογική συγκέντρωση)

Θ. Πάγκαλος: Όλοι μαζί τα φάγαμε

«Η απάντηση στην κατακραυγή που υπάρχει, εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας, “πως τα φάγατε τα λεφτά”, που μας ρωτάει ο κάσμος, είναι αυτή: Σας διορίσαμε, “τα φάγαμε όλοι μαζί”, μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς, εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής».

Η δήλωση αυτή του Θ. Πάγκαλου έγινε στις 21.9.2010, σε συνεδριάση επιτροπής στη Βουλή κατά τη συζήτηση Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών για την Κατάργηση / συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημοσίου Τομέα.

Σχόλιο: μήπως έχει και λίγο δίκιο ο Πάγκαλος; Βέβαια το πόσο μπορει να φάει ο καθένας εξαρτάται και από το μεγέθους του στομάχου, κάποιοι έχουν πολύ πιο μεγάλο και φαίνεται.


Θ. Πάγκαλος: Περί δημοσίων υπαλλήλων. 

«Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε τότε “ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης” σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί»

Σημείωση: Ο πληθωρικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλωσεις του προσπαθεί να ξεσκεπάσει την διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις, την αναξιοκρατία, που κυβερνούν αυτή τη χώρα!


Αλέξης Τσίπρας: η δημοκρατία λειτουργεί με όρους Ομερτά
Ευαγγ. Βενιζέλος: είστε τζάμπα μάγκας

Ο Αλέξης Τσίπρας (επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ) μιλώντας στη βουλή στις 20.10.2011, δηλώνει πως με τη συμπεριφορά της η κυβέρνηση έχει επιλέξει επικίνδυνη στρατηγική για την λύση της έντασης. Στη συνέχεια απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ τονίζει «οι βουλευτές σας ψηφίζουν κόντρα στη συνείδησή τους» και πως «η δημοκρατία λειτουργεί με όρους Ομερτά».

Έξαλλος ο Βενιζέλος, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος και αναφερόμενος στον όρο Ομερτά, του ζητά: "να ανακαλέσει τώρα". Στην συνέχεια παίρνοντας το λόγο απευθύνεται στον  Τσίπρα και δηλώνει: «και αφού εξηγήσατε σε απλά ελληνικά τι σημαίνει Ομερτά, θα σας εξηγήσω και εγώ σε εξ ίσου απλά, απλούστατα ελληνικά, τι σημαίνει "τζάμπα μάγκας". "Τζάμπα μάγκας" κ. Τσίπρα είναι ο πολιτικός ο οποίος κάνει φτηνό συνδικαλισμό, ο οποίος προσπαθεί να αντλήσει μικροκομματικά οφέλη μέσα από μια κρίση εθνικών διαστάσεων».

Σημείωση: στη συνέχεια με αφορμή το παραπάνω επεισόδιο ο Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι καταθέτει στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή που απέστειλε πριν από λίγες μέρες στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (ήταν αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ), ζητώντας ταυτόχρονα από τον Τσίπρα να ανακαλέσει .


Α. Τσίπρας: «Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας».
Γ. Παπακωνσταντίνου: «ενδιαφέρεσαι μόνο για να παίξεις ένα ευχάριστο πεντάλεπτο στα δελτία ειδήσεων»


Αναλυτικότερα:
«Επιμένατε ότι η χώρα το 2011 θα έχει ανάπτυξη και θα βγει στις αγορές και δηλώνατε ότι αν χρειαστεί ποτέ να πάρουμε νέα μέτρα θα σημαίνει ότι εσείς προσωπικά έχετε αποτύχει» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας (αναπτύσσοντας την ερώτησή του για τη συμφωνία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική) και συνεχίζοντας «Για αποτυχημένο, μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας, αλλάξατε βέβαια υπουργείο αλλά αυτή η αποτυχία των προγνώσεών σας και των επιλογών σας, μας έχει στοιχίσει πολύ ακριβά».

Αμεση ήταν η απάντηση του Παπακωνσταντίνου, που υποστήριξε ότι η αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή (τζάμπα μάγκας) ενόχλησε πολύ τον κ. Τσίπρα που έχει χάσει την ψυχραιμία του και αρκείται σε «κενά συνθήματα», δεν τον νοιάζουν οι επενδύσεις και η σωτηρία της χώρας, και «ενδιαφέρεται μόνο για να παίξει ένα ευχάριστο πεντάλεπτο στα δελτία ειδήσεων».

«Μπορεί εγώ να είμαι τζάμπα μάγκας όμως οι δικές σας οι μαγκιές δεν είναι τζάμπα, κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία ...», ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανένας δεν σας έκανε τιμητή των πάντων. Η πολιτική κριτική πρέπει να γίνεται σε νηφάλιους τόνους. Όχι για να αποκτήσουμε πλάνο στα δελτία ειδήσεων. ...», συνέχισε ο υπουργός Περιβάλλοντος. 



Γιώργος Καρατζαφέρης: αρχολίπαρος και σπουδαρχίδης

«Εάν τα παιδιά της Βοστόνης δεν πάψουν να φαντάζουν, ο κ. Παπανδρέου ως αρχολίπαρος και ο κ. Σαμαράς ως σπουδαρχίδης ο τόπος δε θα δει προκοπή».
Σημείωση: Σύμφωνα με το λεξικό σπουδαρχίδης είναι αυτός που επιδιώκει με κάθε τρόπο την απόκτηση κάποιου αξιώματος, ενώ αρχολίπαρος είναι αυτός που κολακεύει τους ανώτερους για να πάρει αξιώματα.

2) κάποιες από τις καλύτερες ατάκες 

Α. Τσίπρας: κ. Βενιζέλε Συνταγματολόγος είστε, οχι Συνταγματάρχης.

Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας μία επίθεση εναντίον της με γιαούρτι: «Το δοκίμασα. Ήταν καλής ποιότητας».

Θ. Πάγκαλος: «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας». (μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ Σαββατοκύριακο).

Αλέκος Αθανασιάδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Αν δεν ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο θα βρισκόμουν στο χαντάκι».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Σε λίγο θα ελέγχουν τη χώρα, τη δημοκρατία, οι Αλβανοί και οι Έλληνες κακοποιοί, οι οποίοι έχουν στρατούς από Αλβανούς».

Γιάννης Μανόλης (ΝΔ) για τον Ε. Βενιζέλο: «Είναι η μεγαλύτερη πολιτική φούσκα της σύγχρονης ιστορίας».

Γρηγόρης Ψαριανός, (βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς): «Και δεν είναι ”εξαπατημένη νύφη” ο κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν ψηφοφόρος. Ή Πελάτης είναι ή Μαλάκας, είναι ”σήριαλ κίλλερ” του εαυτού του. Τι ακριβώς μουντζώνει»;

Θόδωρος Πάγκαλος στο Γαλλικο καναλι France 5: «Οι Έλληνες Αγανακτισμένοι είναι ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες».

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Με βλάκες και με προτεστάντες δεν τα βγάζουμε πέρα»

Γιώργος Λιάνης: «Νομίζετε εσείς ότι αν καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, μπορώ να ζήσω με τα 1100 ευρώ της δημοσιογραφικής σύνταξης, όταν πληρώνω 1500 ευρώ ενοίκιο για το σπίτι μου και 1300 για το γραφείο μου;».

Γιώργος Παπανδρέου στους Ευρωπαίους: «Αν υπάρχει συνεχώς διάθεση τιμωρίας σε βάρος των Ελλήνων, θα πάψει η κρίση να αποτελεί ευκαιρία».

Παναγιώτης Καμμένος: «Ο κύριος Παπανδρέου είναι έμμισθος μπρόκερ των διεθνών τοκογλύφων».

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός είναι ντίλερ».

Πάνος Καμμένος: «Γιατί αν δεν κάνουμε το “‘Άρατε πύλες”, τα γιαούρτια θα μετατραπούν σε Καλάσνικοφ».

Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος βουλευτής Ηλείας προς Ρέππα: «Υπουργέ, προλαβαίνουμε να φύγουμε;»

Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι συνένοχοι. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε εν πλήρη επίγνωση μία εργολαβία κατεδάφισης. Υπήρχε σχέδιο πριν τις εκλογές. Έδωσε αντιπαροχή την χώρα σε υπερατλαντικά κέντρα και στην παγκόσμια Ελίτ».

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Ο Παπανδρέου μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη. Τι εννοούσε; Βάλτε από μια γλάστρα χασίς στο μπαλκόνι».

Αθανάσιος Ξυνίδης σε Έυα Καϊλή: «Σιγά την καλτσοδέτα».

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Παντελής Οικονόμου, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών «Είναι πιο εύκολο να κατασχέσεις το σπίτι του κου Πάγκαλου, παρά το φαΐ του».

Αλέκα Παπαρήγα, σε ερώτηση γιατί δεν συνεργάζεται με την υπόλοιπη αριστερά για την σωτηρία της χώρας από τους διεθνείς κερδοσκόπους και τραπεζίτες: «Ακόμα και αν το καταφέρουμε, θα δώσουμε χρόνο στο κεφάλαιο να ανασυνταχθεί».

Αντώνης Σαμαράς προς Παπανδρέου: «Κύριε Παπανδρέου, δώστε λίγη σημασία στον Καρατζαφέρη. Σας είπα να τον κάνετε υπουργό σας κι εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Δικαίως διαμαρτύρεται»!

Αστέριος Ροντούλης βουλευτής ΛΑΟΣ προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ: «Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια».

Πάνος Καμμένος προς Ροντούλη σχολιάζοντας την συνεργασία ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ: «Στον φίλο μου τον κύριο Ροντούλη μου είπε κάποιος από το χωριό μου να του πω ότι όταν τα άλογα ζευγαρώνουν με τα γομάρια γίνονται μουλάρια και δεν αναπαράγονται».

Σταύρος Δήμας, κατά την παραλαβή της θέσης του στο Υπουργείο Εξωτερικών: Όποτε ερχόμουν από παλιά στο γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, κοίταζα τον πίνακα του Χαριλάου Τρικούπη (σημείωση: αυτού που είπε το «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»), πάνω από το γραφείο και σκεφτόμουν πότε θα καθίσω κάτω από αυτόν τον πίνακα…

Θ. Πάγκαλος, Διάλογος με Δημοσιογράφο.
Δημοσιογράφος: “Καλημέρα. Σας προβληματίζει η επιστολή Σιμίτη”;
Θ. Πάγκαλος: “Δε γαμ..έσαι πρωί – πρωί”.

Βάσω Παπανδρέου και Μανώλης Κεφαλογιάννης (
Διάλογος μεταξύ τους) :
Βάσω: «Άι στο διάολο ρε μαλάκα»
Κεφαλογιάννης: «Φύγε μην σε πλακώσω».

Γιώργος Καρατζαφέρης προς Σαμαρά: «Κύριε Σαμαρά σας συμπαθώ. Γι’ αυτό θα σας χαρίσω ένα βιβλίο που έγραψε η γιαγιά σας η Πηνελόπη Δέλτα, το βιβλίο ο Τρελαντώνης».

Και δυο παλιότερες ατάκες:

Γιώργος Βουλγαράκης: "Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό".

Κώστας Καραμανλής: "Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στη διαφθορά..." (έγινε και αυτό ατάκα)

Σχόλιο:
Κάτι νομίζω ότι λείπει, ίσως μια ατάκα από την άλλη πλευρά, το λαό, έτσι για μια πιο ολοκληρωμένη παράσταση. 
Κλείνουμε λοιπόν με ένα σύνθημα, από τις διαμαρτυρίες - διαδηλώσεις των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα: 
«Κάποτε πέθαιναν οι 300 για την Ελλάδα, τώρα πεθαίνει η Ελλάδα για τους 300». 

______________________
Πηγές:
www.YouTube,com
www.menslounge.gr
www.nepirusonline.blogspot.com
www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου