15 Φεβρουαρίου 2012

Eντυπωσιακά τοπία (φωτογραφίες)

Ορισμένα 
από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο 
και λίγα λόγια για την ιστορία τους.


Καταρράκτης Horsetail
Ο καταρράκτης Horsetail (ή Yosemite Firefall) στην California. Ρέει μόνο κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του χειμώνα και συνήθως έχει κανονικό χρώμα το νερό του. Κάθε Φεβρουάριο όμως, για λίγες μόνο ημέρες, το φως του ήλιου πέφτει έτσι ώστε να δημιουργείται αυτό το πύρινο χρώμα:

Ηφαίστειο Villarrica
Ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια της Χιλής. Είναι το 1 από τα 5 ηφαίστεια που έχουν μέσα στον κρατήρα τους ενεργή λάβα, γεγονός που δημιουργεί και τον φωτισμό στην παρακάτω φωτογραφία:

Γέφυρα Oakland Bay
Φωτογραφία του Robert Cameron, που συνέλαβε με το φακό του τη γέφυρα Oakland Bay του San Francisco, όταν ολόκληρη η πόλη είχε τυλιχτεί στην ομίχλη.

Καταρράκτης Madakaripura
Στο χωριό Sapih στην Ινδονησία, ο καταρράκτης Madakaripura είναι μία από τις μεγάλες τουριστικές ατραξιόν, με τα νερά του να διατρέχουν ένα πυκνό δάσος πριν καταλήξουν όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Επίσης είναι ιστορικής σημασίας για τους Ινδονήσιους, ως το μέρος εξορίας του βασιλιά Gajah Mada κατά τον 14ο αιώνα.

Το μοναστήρι του Saint Michel
Ένα από τα World Heritage Sites της UNESCO, το μοναστήρι του Saint Michel είναι χτισμένο πάνω σε έναν βράχο μέσα στη θάλασσα στη βόρεια Γαλλία. Κάποτε ήταν ένα από τα πιο στρατηγικά στρατιωτικά σημεία.

Ηφαίστειο Maly Semiachik
Μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου Maly Semiachik, στην Kamchatka της Ρωσίας, έχει δημιουργηθεί η παρακάτω φυσική λίμνη.

Η "Γέφυρα των αθάνατων"
Η γέφυρα Xianrenqias (ή "Γέφυρα των αθάνατων") βρίσκεται στο Huangshan της Κίνας. Είναι ένα από τα μέρη όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία "Avatar" του James Cameron. 

ΠΗΓΕΣ: imgur.com, pinterest.com, antiguopasalavida.com, wikipedia.org , theospark.net, sfgate.com, tumblr.com, antiguopasalavida.com, wordpress.com, blognator.com, piccsy.com, greek-weather.com

1 σχόλιο: