28 Φεβρουαρίου 2012

Δεν τον προσλαμβάνουν, επειδή είναι Έλληνας...

Σε μία επιστολή του στην γαλλική rue89.com, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ, ένας Έλληνας φοιτητής εξηγεί πως η καταγωγή του, την οποία οι ξένοι συνδέουν με το διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα, του κλείνει όλες τις πόρτες για αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής εκτός Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο 25χρονος Ραφαήλ αναφέρει:

"Μου ζήτησαν επίσης ατελείωτα δικαιολογητικά και εγγυήσεις για να μου νοικιάσουν ένα μικρό διαμέρισμα. "Ξέρετε η χώρα σας δεν είναι αρκετά αξιόπιστη", μου είπε ο υπάλληλος του μεσιτικού γραφείου, για να δικαιολογήσει τις επιπλέον εγγυήσεις που μου ζητούσε για να μου νοικιάσουν το διαμέρισμα"

"Περιμένοντας τις απαντήσεις και με την ελπίδα ότι θα με προσλάβουν κάπου, συνέχισα να στέλνω και άλλα βιογραφικά. Λαντζέρης, μανάβης, υπάλληλος σε ψαράδικο, νυχτερινός φύλακας. Ήμουν έτοιμος να πω ναι σε οποιαδήποτε δουλειά πρόσφεραν οι αγγελίες. Δεν πήρα καμία απάντηση εκτός από μία που μου έστειλε μια αλυσίδα φαστ φουντ που διαφήμιζε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και υποτίθεται ότι θα με προσλάμβανε. Δεν το έκανε ποτέ."



Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματά της επιστολής στα ελληνικά από το sigmalive.

ΠΗΓΕΣ: rue89.com, sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου