6 Μαρτίου 2019

Αρκάς, γιατί δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015

Η πολιτική σάτιρα στρέφεται κατά της εξουσίας, διακωμωδεί τους εκάστοτε κυβερνώντες. Γιατί όμως ο Αρκάς δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του: «Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, αλλά έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτή την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σε αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός»!


ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ: Έχουμε ήδη απαντήσει -παρ’ όλο που δεν οφείλαμε- στην ερώτηση: «γιατί ο Αρκάς δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015;». Εν τούτοις επειδή τα σχόλια συνεχίζονται το επαναλαμβάνουμε: Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σ’ αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός.
Και φυσικά, όπως όλοι, ο Αρκάς σχολιάζεται. Όμως κάποιοι δεν αρκούνται στα σχόλια, δεν μπορούν να ανεχθούν τη σάτιρα και επιτίθενται κατά του σκιτσογράφου. Το φαινόμενο έχει πάρει ασυνήθιστα μεγάλη έκταση. Ο Αρκάς παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο συζητιέται το έργο του και διασκεδάζει με τις εναντίον του επιθέσεις. Έτσι, με μια κίνηση, όπως εκείνος ξέρει, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 



Ο Αρκάς, με μια κίνηση με την οποία όχι μόνο προδίδει ότι παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο συζητιέται το έργο του αλλά και ότι διασκεδάζει με τις ασυνήθιστες επιθέσεις εναντίον ενός σκιτσογράφου (που φτάνουν ακόμα και στο σημείο να λένε ότι δεν κάνει ο ίδιος τις γελοιογραφίες του), έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Πηγή: www.lifo.gr

Και προτείνει μια συμφωνία στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ: "Αν σταματήσουν να λένε ψέματα για τον Αρκά, θα σταματήσει κι ο Αρκάς να λέει αλήθειες για τον πρωθυπουργό"!. 



«Ο Αρκάς τα παίρνει», « Ο Αρκάς δεν είναι ο Αρκάς», «Ο Αρκάς έχει πουλήσει το όνομά του», «Ο Αρκάς έχει πεθάνει και γράφουν οι κληρονόμοι του» κλπ. Προτείνουμε λοιπόν μια συμφωνία στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ: Αν σταματήσουν να λένε ψέματα για τον Αρκά, θα σταματήσει κι ο Αρκάς να λέει αλήθειες για τον πρωθυπουργό.
Η γελοιογραφία από τη φύση της είναι δριμεία, ανατρεπτική και αντιπολιτευτική. Όμως, πέραν των δημοσιογράφων και οι σκιτσογράφοι, για πρώτη φορά στα χρονικά, "υπέστησαν μαζικές επιθέσεις εκ μέρους δρεπανηφόρων ταγμάτων troll στα social media, προκειμένου αυτοί να λειάνουν τη κοφτερή ειρωνεία τους, αν όχι να σιγήσουν", γράφει ο Γιάννης Σιδέρης σε άρθρο του με τίτλο "Ο Μακαρθισμός στα καλύτερά του!" στο liberal.gr και αναδημοσιεύει και ο Αρκας στον επίσημο λογαριασμό του:


ARKAS -The Original Page
Του Γιάννη Σιδέρη
Η γελοιογραφία, είναι εκ φύσεως δριμεία, ανατρεπτική και αντιπολιτευτική. Πέραν των δημοσιογράφων, για πρώτη φορά στα χρονικά, και οι σκιτσογράφοι υπέστησαν μαζικές επιθέσεις εκ μέρους δρεπανηφόρων ταγμάτων troll στα social media, προκειμένου αυτοί να λειάνουν τη κοφτερή ειρωνεία τους, αν όχι να σιγήσουν.
Είχαν προϋπάρξει και άλλοι, π.χ. Πετρουλάκης, Χατζόπουλος, αλλά η περίπτωση του «Αρκά» άγγιξε τα όρια του σκληρού μακαρθισμού. Ο ίδιος αναγκάστηκε να απαντήσει στις αιτιάσεις «γιατί δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015» (και αφού κάνει τώρα σημαίνει είναι διατεταγμένο τσιράκι του Μητσοτάκη), γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του: «Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, αλλά έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτή την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σε αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός»!
Το μεσαιωνικό κυνήγι μαγισσών, το δημόσιο λιντσάρισμα και η ανασκολόπιση που υφίσταται όποιος ασκεί κριτική στη λαοπρόβλητο, έφτασε στο σημείο να δαιμονοποιεί ακόμη και το πενάκι των σκιτσογράφων. Αποτελεί δε, εξέχον αποδεικτικό στοιχείο της - μη - σοσιαλδημοκρατικής προβιάς που έχει ενδυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γλυτώσει την κατάρρευση.
Ναι, δεν το κάνει επισήμως αλλά οι λογαριασμοί που τον στηρίζουν στα social media, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πριν για τους δημοσιογράφους. Ακόμη και μη εντεταλμένες να είναι οι επιθέσεις, εναρμονίζονται και αντανακλούν το κλίμα που επέφερε στην πολιτική ζωή, όπου όποιος δεν συμφωνούσε μαζί του εξυπηρετούσε αλλότρια συμφέροντα και καθίστατο δακτυλοδεικτούμενος...

Πάντως το περίεργο είναι ότι τα 
troll στα social media αποφεύγουν να σχολίασουν το περιεχόμενο των σκίτσων του Αρκά, ίσως δεν έχουν πολλά  εκεί να αντικρούσουν, και επιδίδονται σε άθλιες επιθέσεις εναντίον του ίδιου του σκιτσογράφου. Όμως «απέναντι σε αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός»! Αναμένεται λοιπόν η συνέχεια...

Πηγή: facebook.com / ARKAS -The Original Page






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου