9 Μαρτίου 2019

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την «πρόκληση» του Μ. Βέμπερ να κόψει τη γραβάτα του


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου. 

Σε ποσοστό 16,5% υπολογίζεται ότι ανέρχεται η μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, βρίσκοντας ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό, έκοψε 23 από τα 140 εκατοστά της γραβάτας του, που αντιστοιχούν σε  16,5%, όσο είναι και η μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων. Στη συνέχεια προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο. 


The in Europe is at 16,5%. This is not acceptable for us! Join the today on and show your support. I hereby challenge my friend to join me!

Στο βίντεο που ανήρτησε ο κ. Βέμπερ, φαίνεται να κοβεί 23 από τα 140 εκατοστά της γραβάτας του, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό 16,5%, όσο και η μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων. 


Την «πρόκληση» του Μάνφρεντ Βέμπερ να κόψει την γραβάτα του με αφορμή τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδέχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, απαντώντας μέσω Twitter στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.

«Αγαπητέ Μάνφρεντ, αποδέχομαι την πρόκληση! Θα αναρτήσω το σχετικό βίντεο την Τρίτη, μόλις γυρίσω από τις ΗΠΑ. Η ευαισθητοποίηση για ένα πραγματικό πρόβλημα είναι το πρώτο βήμα για τη λύση του. Οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι απαράδεκτες», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Dear Manfred, challenge accepted! I will be posting a video on Tuesday, as soon as I am back from the US. Raising awareness about a very real issue is the first step towards solving it. The is not acceptable.

Όχι βέβαια πως όλα αυτά θα προσφέρουν έστω και κάτι στην ευαισθητοποίηση ενός υπαρκτού ποόβλήματος... Ήταν πάντως μια πρόκληση που ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τον πολέμιο της γραβάτας, τον Αλέξη Τσίπρα! 


Πηγές: Με στοιχεία από twitter.com και kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Τελικά δεν πήρε ψαλίδι για να κόψει τη γραβάτα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε ο Βέμπερ. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, οι γραβάτες έχουν πολιτικό συμβολισμό στην Ελλάδα και «θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη ημέρα». Στο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Αγαπητέ Μάνφρεντ. Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα, έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό. Και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες, για την επόμενη μέρα. Στηρίζω όμως την πρωτοβουλία σου και ζητώ την υποστήριξη σου, στους δικούς μας εθνικούς στόχους...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή