3 Ιουλίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.7.2021

Η έμπνευση του γλύπτη για το άγαλμα της Νταϊάνα που διχάζει τους Βρετανούς.
Θύελλα αντιδράσεων στην Ουκρανία για την παρέλαση φανταρίνων με γοβάκια.
Ο γηραιότερος - 112 ετών και 326 ημερών - άντρας δίνει συμβουλές μακροζωίας.

Το άγαλμα της Νταϊάνα διχάζει τους 
Βρετανούς
Τα αναμενόμενα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας τους, της πριγκίπισσας Νταϊάνα,έκαναν την Πέμπτη στον «Βυθισμένο Κήπο» (Sunken Garden) του Κένσιγκτον οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, ημέρα που η μητέρα τους, αν ζούσε, θα γινόταν 60 ετών.
Το άγαλμα εικονίζει την Νταϊάνα, μεγεθυμένη κατά 1,25 σε σχέση με το φυσικό της μέγεθος, περιστοιχισμένη από τρία παιδιά και συμβολίζει «την οικουμενικότητα και την επίπτωση του έργου της στις γενιές». 


Οι δύο πρίγκιπες δήλωσαν ικανοποιημένοι από το γλυπτό όμως η πλειοψηφία των Βρετανών έχει άλλη άποψη. 
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο λαός περίμενε να δει την αγαπημένη του πριγκίπισα λαμπερή και χαμογελαστή, με την γλύκα στο πρόσωπό της, όπως την θυμάται όσο ήταν εν ζωή. Αντί αυτού, το «βαρύ», «σκοτεινό» και «βλοσυρό» άγαλμα, που παραπέμπει σε αγάλματα του σοβιετικού καθεστώτος, σε τίποτα δεν θυμίζει την αδικοχαμένη Νταϊάνα.
Πηγή΅kathimerini.gr

Αντιδράσεις στην Ουκρανία για την παρέλαση φανταρίνων με γοβάκια
Σφοδρές επικρίσεις έχουν δεχθεί οι ουκρανικές αρχές, λόγω της ιδέας τους στρατιωτίνες να παρελάσουν φορώντας γόβες, αντί για άρβυλα, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης, που έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο.
Το σκάνδαλο ξέσπασε, μετά τη δημοσίευση από το υπουργείο Άμυνας φωτογραφιών από μια πρόβα της παρέλασης, η οποία θα διοργανωθεί με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, στις 24 Αυγούστου.
Οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαμαρτυρίες στο κοινοβούλιο.
«Τακούνι, πρόκειται για προσβολή στις γυναίκες, την οποία επιβάλει η βιομηχανία της ομορφιάς», σχολίασε μια χρήστρια, η Μαρία Σαπράνοβα, καταγγέλλοντας «τον σεξισμό και τον μισογυνισμό». «Και για τον στόλο, τι θα έχουν, μπικίνι και βατραχοπέδιλα;», σχολίασε ειρωνικά μια άλλη χρήστρια, η Κατερίνα Ρομανένκο.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μετρούν περισσότερες από 31.000 γυναίκες, εκ των οποίων περισσότερες από 4.100 είναι αξιωματικοί.
Πηγή: naftemporiki.gr

Ο γηραιότερος άντρας δίνει συμβουλές μακροζωίας
Ο Εμίλιο Φλόρες Μαρκές από το Πουέρτο Ρίκο επιβεβαιώθηκε επίσημα από το Guinness World Records ως ο γηραιότερος εν ζωή άντρας με ηλικία 112 ετών και 326 ημερών στις 30 Ιουνίου.
Γεννημένος στις 8 Αυγούστου 1908, στην Καρολίνα, στο Πουέρτο Ρίκο, ο 
Εμίλιο Μαρκές ήταν παντρεμένος για 75 χρόνια με την Αντρέα Περέζ, η οποία πέθανε το 2010. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ζουν ακόμα και έχει 5 εγγόνια και 5 δισέγγονα.
Σε ηλικία 101 ετών, ο Εμίλιο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για βηματοδότη. Έντεκα χρόνια αργότερα, συνεχίζει να έχει και σχετικά καλή υγεία για την ηλικία του. Αν και έχει σχεδόν χάσει εντελώς την ακοή του, συνεχίζει να απολαμβάνει τη ζωή. Αυτή τη στιγμή ζει στο Ρίο Πιέδρας του Πουέρτο Ρίκο, όπου τα δύο παιδιά του, η Τίρσα και ο «Μίλιτο» τον φροντίζουν.
Ο «Ντον Μίλο», όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά, πιστεύει ότι, για να ζήσει κάποιος ευτυχισμένος, πρέπει να έχετε αφθονία αγάπης και να ζει τη ζωή του χωρίς θυμό.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου