7 Ιουλίου 2021

Επιτέλους εμβολιαστείτε!

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί. Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και κυρίως σε δραστηριότητες διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης. 
Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι στα 27 έτη», τόνισε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν άμεσα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού. 

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέληξε λέγοντας: «Αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέοι μας θέλουν να ξεσκάσουν, να διασκεδάσουν. Απευθύνουμε, λοιπόν, για ακόμα μία φορά έκκληση, παράκληση, θερμή προτροπή να εμβολιαστούν άμεσα. Όσο σεβαστή και αν είναι η επιθυμία και η ανάγκη για ψυχαγωγία, εξίσου σημαντικός και αναγκαίος είναι και ο άμεσος εμβολιασμός τους».

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη» ανέφερει ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Στη Γερμανία, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η προσφορά εμβολίων σε κάθε πολίτη αίρει κάθε νομική και πολιτική δικαιολογία για παράταση των περιοριστικών μέτρων. 


«Εφόσον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα, έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθούν δυό πρόσφατα σκίτσα του Αρκά (από το ARKAS-The-Original-Page) και ένα ακόμη (αγνώστου), καθώς και λίγα σχόλια από το twitter, που ίσως προβληματίσουν όσους ακόμη το σκέφτονται ...


P.G. Papanikolaou @PGPapanikolaou
- Πολιομυελίτιδα πέρασες; - Όχι - Διφθερίτιδα; - Όχι - Ευλογιά; - Όχι 
- Γιατί δεν πέρασες, ξέρεις; - Όχι 
- Γιατί όταν ήσουν μικρός σου είχαν κάνει κάτι γαμημένα εμβόλια γι' αυτό έζησες κι έφτασες 50 χρονών μαλάκας να χάφτεις τις αρλούμπες του Βελόπουλου και κάθε ψεκασμένου.

Georgy Zhukov ☭ @GeorghyZhukov
«Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε καφενεία» Ουμπέρτο Έκο

Ακολουθεί ένα ακόμη σκίτσο του Αρκα: 

Σπύρος Κ. @spiros_kyr
Παραθέτουν "επιχειρήματα' οι ψεκες για να αιτιολογήσουν την άρνηση τους να κάνουν τα εμβόλια λές και κάθε φορά που πάνε στο γιατρό τους εξηγεί ο γιατρός τι ακριβώς κάνει. Κάντε το εμβόλιο άφοβα χωρίς να ρωτάτε. Εμπιστευτείτε την επιστήμη. Άλλωστε κ να σας εξηγήσουν θα καταλάβετε?

Κάποιες φορές οι «αρνητές», χαρίζουν άφθονο γέλιο:

ElenaMa @elenama305
Η φάση με τους ανεμβολίαστους είναι ότι κινδυνεύουν από τους ανεμβολίαστους. 

Ας έχουμε λοιπόν υπόψη μας ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πλήττοντας δριμύτατα χώρες με ελλιπή εμβολιαστική κάλυψη. Την ίδια στιγμή, σε χώρες όπου έχει οικοδομηθεί έστω και μερικώς τείχος ανοσίας χάρη στους εμβολιασμούς επιστρέφει η κανονικότητα.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, twitter.com
Δείτε και αυτά:
Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι (4.7.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου