17 Ιουλίου 2021

Κάποια σχόλια επωνύμων σχετικά με τους αντιεμβολιαστές

Αναρτήσεις των Πέτρου Τατσόπουλου και Διονύση Σαββόπουλου στο facebook. Δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο Mega.

Το 4ο κύμα της πανδημίας, με αιχμή του δόρατος την Μετάλλαξη Δέλτα, δείχνει τα δόντια του. Οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες και κάνουν λόγο για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Μοναδική λύση τα εμβόλια. Παρ' όλα αυτά οι αντιδράσεις των αντιεμβολιαστών συνεχίζονται με διαδηλώσεις και μηνύματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κορύφωση αυτών οι διαδηλώσεις εναντίον των εμβολίων το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας, δίχως μάλιστα ίχνος προφύλαξης. 
Κάποια σχόλια επωνύμων: 

Μια καυστική ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου στο facebook με αναφορές στον Ουμπέρτο Έκο:

Petros Tatsopoulos
15 Ιουλίου στις 8:01 μ.μ. ·
"Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων".
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

η φωτογραφία που παραθέτει ο ίδιος από τη διαδήλωση στην Αθήνα

Σε σχόλιο στην αναρτησή του, που αναφέρει: "Ακραίος σνομπισμός του Έκο αυτή η ατάκα. Καθένας έχει δικαίωμα γνώμης, όχι μόνο μια ιντελιγκέντσια που πληροί τα κριτήρια ενός κλειστού κύκλου", ο Πέτρος Τατσοπουλος παρατηρεί:

"ο Έκο πρόλαβε την πρώτη περίοδο των social media (πέθανε 84 χρονών τον Φεβρουάριο του 2016) και νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο σκληρός στη διατύπωσή του εάν γνώριζε την επερχόμενη "ανάπτυξή" τους επί Τραμπ. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα μιλάει με εκπληκτική διορατικότητα για ένα φαινόμενο που τότε μόλις καταγραφόταν: την "απενοχοποίηση" των ηλιθίων από τη στιγμή που "συνειδητοποιούν" ότι δεν είναι μοναχικοί "τρελοί του χωριού" αλλά εκατοντάδες εκατομμύρια και μπορούν να επικοινωνούν, να αλληλοϋποστηρίζονται και να διασπείρουν σε μηδέν χρόνο τις μαλακίες τους ανά την υφήλιο. Καμία σχέση με το δικαίωμα γνώμης". 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους δύσπιστους, έγραψε στο facebook:

Dionysis Savvopoulos
16 Ιουλίου 
Πιστεύω ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα «βόλευε» και τους δύσπιστους. Θα τους ανακούφιζε επειδή θα τους απάλλασσε από το βάρος της δικής τους ευθύνης. Έτσι, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι ακόμη και αρνητές, εμβολιασμένοι όντες, όχι πάντως με την δική τους θέληση. Μερικές φορές πρέπει να βοηθούμε τους άλλους να σώσουν κάπως τα προσχήματα.
Και δυο στίχοι από τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη:
«Στων γιατρών σας την παιδεία χαίρεστε λαοί,
των θνητών παρηγορία οι Ασκληπιοί»
Διονύσης Σαββόπουλος

Μητροπολίτης Πειραιώς: Οι αντιεμβολιαστές υπερασπίζονται τον θάνατο

Να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού κάλεσε, όσους πολίτες δεν το έχουν πράξει ακόμη, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, 
μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, με αφορμή τις συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

«Δεν έχουν πειστεί από τους ειδικούς. Δεν έχουν πειστεί και από το θάνατο που βλέπουν γύρω τους; Ο ιός αυτός προσβάλει το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό. Χρειάζεται να ακούσουμε τα πορίσματα της επιστήμης» τόνισε προσθέτοντας: «Χθες, 2-3 χιλιάδες συμπολίτες μας, πήραν το σταυρό και τη σημαία, τα σύμβολα του έθνους μας, υπερασπιζόμενοι τον εχθρό που πλήττει τη ζωή μας, τον κορονοϊό. Τον θάνατο δηλαδή. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση από όλους μας. Μένω έκθαμβος από αυτά τα γεγονότα», υπογράμμισε.
«Ο εμβολιασμός είναι μια πρόοδος της επιστήμης. Γιατί να τον δαιμονοποιούμε. Η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος προσωπικά έχει αποφασίσει να προβάλλει την ανάγκη εμβολιασμού», επισήμανε.
«Η Εκκλησία προβάλει σε όλους τους ανθρώπους τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε αυτή τη στιγμή να συνασπιστούμε απέναντι σε ένα κοινό εχθρό, που λέγεται πανδημία, που λέγεται θάνατος. Αυτό είναι το χρέος όλων μας. Και παρακαλώ όλους αυτό το μήνυμα της εκκλησίας να το ακούσουμε. Να μη δαιμονοποιούμε τα πράγματα», σχολίασε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Σχετική ανάρτηση:
Συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων με την πανδημία να καλπάζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου