22 Ιουλίου 2021

Τι προβλέπει το master plan για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αποκατάστασης και συντήρησης καθώς και δημιουργίας χώρων πρασίνου, διαδρόμων για ποδήλατα, δρομείς και περιπατητές αλλά και εμπορικών χώρων καθώς και ξενοδοχείου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, περιλαμβάνει το master plan για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΚΑ. Για τα έργα έχουν εξασφαλιστεί 43,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του master plan, με τις παρεμβάσεις αυτές θα κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια έως και άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τι περιλαμβάνει το master plan

* Ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου, με μείωση κόστους λειτουργίας του περισσότερο από 30%.

* Συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα, το οποίο έχει υποστεί σημαντική διάβρωση (δεν έχει συντηρηθεί από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004).

* Συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγρού Στίβου με μείωση του κόστους λειτουργίας του κατά 50%.

* Δημιουργία Κέντρου αποκατάστασης – αποθεραπείας και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας και θεραπείας.

* Ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Ποδηλατοδρομίου. Μερική μετατροπή και ανάδειξή του σε σύγχρονο χώρο αθλητισμού, πολιτισμού και συμπληρωματικών δράσεων (επίκεντρο εκπαιδευτικών, συνεδριακών και εκθεσιακών δραστηριοτήτων).

* Αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου με:
  • Αντικατάσταση υλικών με φιλικά προς το περιβάλλον (φωτοαπορρόφησης, ενεργειακής εξοικονόμηση κλπ).
  • Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου (αύξηση έως 30% με νέες φυτεύσεις)
  • Ανάπλαση ανοιχτών χώρων.
  • Δημιουργία νέων διαδρομών περιπάτου, ποδηλάτου και αναψυχής για περιπατητές, ποδηλάτες και δρομείς.
  • Ενίσχυση περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  • Δημιουργία πρόσθετων χώρων στάθμευσης.
  • Δημιουργία συμπληρωματικών εμπορικών χρήσεων, χώρων γραφείων και χώρου ξενοδοχείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών και επισκεπτών του ΟΑΚΑ.

«Το Ολυμπιακό Κέντρο μετατρέπεται πια σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας. Με χωριστές “γειτονιές” για την προπόνηση των αθλητών μας, των πρωταθλητών μας. Αλλά ανοιχτό και διαθέσιμο για την ατομική άσκηση αλλά και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Ένας χώρος, λοιπόν, πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Για «έναν υπερτοπικό πόλο με εθνική και διεθνή εμβέλεια, μέσα από την εξασφάλιση 43,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0» έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, παρουσιάζοντας το MasterPlan

«Μια νέα εποχή για ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας, αρχίζει σήμερα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο έργο, εντάσσοντας στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της, τη συντήρηση των ταρτάν, των οροφών και της περίφραξης του ΟΑΚΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ. 

Πηγή: moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου