15 Ιουλίου 2021

Συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων με την πανδημία να καλπάζει

Τα κρούσματα εν μέσω θέρους βρίσκονται σε έξαρση και καθημερινά πλέον καταγράφονται νούμερα στην περιοχή των 3.000. Το 4ο κύμα της πανδημίας δείχνει τα δόντια του με αιχμή του δόρατος την Μετάλλαξη Δέλτα. Δυσοίωνες προβλέψεις ειδικών κάνουν λόγο ακόμα και για 20.000 κρούσματα την ημέρα. Και σε κεντρικές πλατείες της χώρας συγκεντρώθηκαν δίχως ίχνος προφύλαξης μερικές χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον των εμβολίων και των νέων μέτρων της κυβέρνησης.


Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες διαδηλώσεις. Μια στην πλατεία Συντάγματος, με σημαίες ελληνικές, σταυρούς και συνθήματα κατά των εμβολίων. Και μια στην πλατεία Ομόνοιας, με οργανωτή το «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βοβόλη. Ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές αριθμούσαν περί τους 4.000. Τα συνθήματα τους ήταν επιθετικά εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των νέων μέτρων, ενώ υπήρξαν και υβριστικές λεκτικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης.Όπως φαίνεται και στο φωτορεπορτάζ, ελάχιστοι ήταν οι διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες, ενώ αποστάσεις ανάμεσα τους απλώς δεν υπήρχαν.


Στην πλατεία Συντάγματος προκλήθηκε ένταση, όταν ορισμένοι διαδηλωτές εμπόδισαν δημοσιογράφους να μεταδώσουν τις εξελίξεις.Αντίστοιχη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini.gr
Φωτογραφίες: Κυρίως ΙΝΤΙΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου