30 Αυγούστου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 30.8.2022

Στην Αλόννησο τελέστηκε ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος.

Τα δελφίνια σχηματίζουν (λόγω ...ερωτικού κινήτρου) τα μεγαλύτερα συμμαχικά δίκτυα μετά τους ανθρώπους με βάση έρευνα.
Τήνος και Μήλος προβάλλονται στη Νέα Ζηλανδία.
Σε ρόλο «αρχισυντάκτη» ο πρίγκιπας Κάρολος στη ιστορική εφημερίδα «The Voice».


Υποβρύχιος πολιτικός γάμος σ
την Αλόννησο 

Στην Αλόννησο τελέστηκε ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος (φωτογραφία επάνω αριστερά), τη Δευτέρα 29 Αυγούστου με πρωτοβουλία του δήμου.
Ο Πέτρος και η Μυρτώ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης στο μαγευτικό βυθό της Αλοννήσου. Το ζευγάρι πάντρεψε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που είχε λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Παρόντες στον βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση, καθώς και τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεόνυμφων, οι οποίοι και αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί.
Πηγές: amna.gr , naftemporiki.gr
Δείτε το σχετικό βίντεο στο: https://www.youtube.com/watch?v=KxozjLQ6Rg0&t=21s

Τα δελφίνια σχηματίζουν 
συμμαχικά δίκτυα λόγω ...ερωτικού κινήτρου!

Τα αρσενικά ρινοδέλφινα δημιουργούν τα μεγαλύτερα γνωστά πολυεπίπεδα δίκτυα συμμαχιών, πέρα από τους ανθρώπους, δείχνει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη. Το κίνητρο τους είναι εν γένει...ερωτικό, δηλαδή η πιο εύκολη ανεύρεση συντρόφου.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Μπρίστολ (Βρετανία), της Ζυρίχης (Ελβετία) και της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανέλυσαν δεδομένα από 121 ενήλικα αρσενικά ρινοδέλφινα του Ινδο-Ειρηνικού.
Διαπιστώθηκε ότι σε πρώτο επίπεδο τα δελφίνια σχηματίζουν συμμαχίες δύο ή τριών ατόμων για να επιδιώξουν συνεργατικά το «φλερτ» με μεμονωμένα θηλυκά. Σε δεύτερο επίπεδο δημιουργούνται συμμαχίες τεσσάρων έως 14 αρσενικών που ανταγωνίζονται με άλλες συμμαχίες για την προνομιακή πρόσβαση σε θηλυκά δελφίνια. Υπάρχουν επίσης ακόμη ευρύτερες, τρίτου επιπέδου, συμμαχίες ανάμεσα σε συνεργαζόμενες συμμαχικές ομάδες του προηγούμενου δεύτερου επιπέδου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Νέα Ζηλανδία προβάλλονται Τήνος και Μήλος

Σημαντική προβολή γνώρισαν στην Αυστραλιανή Ήπειρο η Τήνος και η Μήλος, οι οποίες παρουσιάζονται σε αφιέρωμα της ημερήσιας εφημερίδας NZ HERALD που εκδίδεται στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
Η Μήλος χαρακτηρίζεται μαγευτική με μια πληθώρα από μέρη για εξερεύνηση. «Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από 70 παραλίες, βαμμένες με πολύχρωμες ποικιλίες άμμου και πέτρας. Το πιο πολυφωτογραφημένο είναι σίγουρα το Σαρακίνικο (φωτογραφία), με τους καμπυλωτούς λευκούς βράχους του που μοιάζουν με μια τυχαία κατασκευασμένη πάβλοβα», γράφει χαρακτηριστικά.
Η Τήνος χαρακτηρίζεται ως διαχρονική. «Η πραγματική γοητεία της Τήνου», αναφέρει το δημοσίευμα, «βρίσκεται στο ορεινό εσωτερικό της. Το νησί είναι γνωστό για το μάρμαρο του. Το αποκορύφωμα είναι ο Πύργος, μια από τις πιο συναρπαστικές οπτικά πόλεις των Κυκλάδων, όπου στενά μαρμάρινα σοκάκια ακτινοβολούν έξω από μια πλατεία με καφετέριες».
Πηγή: amna.gr

«Αρχισυντάκτης» ο πρίγκιπας Κάρολος στην εφημερίδα «The Voice»

Με αφορμή την επέτειο έκδοσης των 40 χρόνων της βρετανικής αφρο-καραϊβικής εφημερίδας «Voice» ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος επιμελήθηκε το τελευταίο φύλλο που θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτεβρίου. Θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον κινηματογραφικό αστέρα Ίντρις Έλμπα (Idris Elba) και τη βαρώνη Ντορίν Λόρενς (Doreen Lawrence) τη μητέρα του Στίφεν (Stephen Lawrence) ενός Βρετανού εφήβου που δολοφονήθηκε σε ρατσιστική επίθεση στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο το 1993.
Μιλώντας για την εφημερίδα ο Κάρολος δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών με τις τεράστιες αλλαγές που έχουν γίνει, είναι η μοναδική εφημερίδα της Βρετανίας που έχει γίνει θεσμός και κρίσιμο μέρος του ιστού της κοινωνίας μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκινήθηκα τόσο πολύ όταν κλήθηκα να επιμεληθώ αυτή την ειδική έκδοση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου