19 Αυγούστου 2022

Η υπόθεση της παρακολούθησης του Ανδρουλάκη στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ!

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων αφορά κατα κύριο λόγο τον Νίκο Ανδρουλάκη και λογικό θα ήταν αυτός να εξακολουθεί να έχει σε καθαρά πολιτικό επίπεδο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι άφησε το παιχνίδι να παίζεται, όχι βέβαια για δικό του λογαριασμό, στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ! Ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο, τη στιγμή που ο ίδιος τυχαίνει να είναι και ευρωβουλευτής!


Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβγαλε στις 10.8.2022 μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε να τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και λίγες μέρες μετά έγινε απόπειρα παγίδευσης του με το λογισμικό Predator». Και βάζοντας στο "κάδρο" της υπόθεσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνιζε «εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ» και ζητούσε «να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας». Και έκτοτε σιωπή...

Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραμένουν αδρανεις
. Θεωρούν ότι με την υπόθεση των υποκλοπών διαμορφώνονται ευνοϊκές συνθήκες για να απευθυνθούν και πάλι, μετά από αρκετά χρόνια, στον κεντρώο πολιτικό χώρο διευρύνοντας έτσι την απήχησή τους. Εξάλλου ένα ζήτημα δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ταιριάζει στο δικό τους προφίλ και πάνω σε αυτό προσπαθούν να χτίσουν το νέο πολιτικό τους αφήγημα.

Χθές, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, απαντώντας σε επιστολή του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Παπαδημούλη, για τις παράνομες παρακολουθήσεις στην Ελλάδα μετά τη μηνυτήρια αναφορά του ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ανησυχώ πολύ για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών. Τέτοιες παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το αν συμβαίνουν στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος». Και προσθέτει: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις ελληνικές αρχές και να διαθέσει τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας» κατά την οποία εξακριβώθηκε απόπειρα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων του Ε/Β Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και ότι «σκοπεύει να ενημερώσει τη Διάσκεψη των Προέδρων στην επόμενη συνεδρίασή της, για τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που έλαβε το Κοινοβούλιο».

Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στην γραπτή και κατ’ ιδίαν επικοινωνία, που είχε για το θέμα με την Ρομπέρτα Μετσόλα, δήλωσε: «Μετά τη σαφή και κατηγορηματική απάντηση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στην επιστολή και τις προτάσεις μου, αναμένω με ενδιαφέρον από την ευρωομάδα του ΕΛΚ να τερματίσει την αιδήμονα σιωπή που τηρεί εβδομάδες τώρα και να στηρίξει την πρότασή μας: Να συζητηθεί το θέμα στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Να οργανωθεί διακομματική αποστολή της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία Ευρωκοινοβουλίου και ελληνικών αρχών, για τη διαλεύκανση του σκανδάλου».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί απεγνωσμένα να υποβαθμίσει το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και να θολώσει τα νερά, είτε επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα είτε με ακροδεξιάς κοπής θεωρίες συνωμοσίας για "εσωτερικούς εχθρούς", ο διεθνής διασυρμός του συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα». Και αφού προσθέτει επιλεκτικά απόσπασμα της απάντησης της 
Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταλήγει λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην Βουλή απολογούμενος για "να δώσει σαφείς και καθαρές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουμε εδώ και μέρες και στα οποία πεισματικά αρνείται να απαντήσει".

Η Νέα Δημοκρατία, αντιδρώντας στην άκρως επικριτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  υποστηρίζει ότι: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια είναι ανύπαρκτες. Αυτό ακριβώς δείχνει και η αποσπασματική χρήση της απάντησης της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον κ. Παπαδημούλη, σε σημείο που να διαστρεβλώνουν το περιεχόμενό της. Στην επιστολή της κ. Metsola, αναφέρεται σαφώς ότι “χαιρετίζω το γεγονός ότι εκτός από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ερευνά επίσης τις πρόσφατες αποκαλύψεις”. Επίσης μιλάει για το πανευρωπαϊκό πρόβλημα των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών και μιλάει για την ανάγκη λήψης μέτρων σε επίπεδο ΕΕ».

Η δράση, έστω η αντίδραση, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, που τυχαίνει να είναι και ευρωβουλευτής, ακομη αναμένεται!

Και όλα αυτά, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη, εκτός απροόπτου, θα εισαχθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία το θέμα των υποκλοπών, όπου θα λάβει χώρα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Το σίγουρο μέχρι τώρα είναι ότι υπάρχει και ένα "μπρα ντε φερ" μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το χρονικό εύρος που θα καλύψει η συζήτηση, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να επεκταθεί από το 2012 και την αντιπολίτευση να μιλάει για «συγκάλυψη».

Takis Ant / afirimeno.com
με πληροφορίες από kathimerini.gr και naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου