14 Αυγούστου 2022

Στην παραλία στο Πετροχώρι Μεσσηνίας

Για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε, λίγες μέρες πριν, στην μαγευτική παραλία του Πετροχωρίου Μεσσηνίας. Μάλλον πρόκειται για περισσότερες συνεχόμενες παραλίες, που διακόπτονται από βράχια με εντυπωσιακά σχήματα. Η συνεχής εναλλαγή άμμου και βράχου με τα ολόλευκα "κρινάκια της άμμου" και τους αμμόλοφους που δεσπόζουν πίσω από τις παραλίες, δίνουν μια ξεχωριστή ομορφιά στο τοπίο. 

Στο βάθος της παραλίας δεσπόζουν οι αμμόλοφοι

Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε και τα δυο μικρά ξερονήσια (ξέρες) σε κοντινή απόσταση μέσα στη θάλασσα. Και φυσικά η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετική.


Θάλασσα, άμμος και πέτρα...


Τα ολόλευκα κρινάκια της άμμου (φωτογραφίες κάτω), τα συναντάς σχεδόν παντού. Στην ακτή, στους αμμόλοφους, δίπλα στις παραλιακές ταβέρνες...



Σε κάθε παραλία υπάρχει και από ένα Beach Bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες ... σε λογικές τιμές.




Φάγαμε και στις δυο εξαιρετικές παραλιακές ταβέρνες που υπάρχουν εκεί, πάνω στους αμμόλοφους τους κατάσπαρτους από τα λευκά κρίνα της άμμου. Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Γρηγόρη και στην μοντέρνα Αμμοθίνες. Και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι!

Καλαμαράκια...

Όμως, πολύς κόσμος εφέτος στις παραλίες, όχι μόνο στο Πετροχώρι αλλά γενικότερα σε ολόκληρη τη δυτική Μεσσηνία... Παρ' όλα αυτά οι παραλίες είναι απέραντες και μπορεί κανεις να απολαύσει με άνεση την θάλασσα.

Για διαμονή στο Πετροχώρι, σε μικρή απόσταση από την παραλία υπάρχει το Ξενοδοχειακό συγκρότημα Navarone αλλά και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά διαμερίσματα.

Και μην ξεχνάμε ότι σε κοντινή απόσταση λίγο πιο νότια είναι η διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ενώ λίγο πιο βόρεια το υψηλών προδιαγραφών τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino.

Κείμενα και φωτογραφίες: Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου