27 Δεκεμβρίου 2012

Θετικές εξελίξεις το 2013 αναμένει η Κριστίν Λαγκάρντ

Αισιόδοξη για το 2013, όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία αλλά και την Ευρωζώνη, εμφανίζεται η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

«Πιστεύουμε ότι θα ενταθεί η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας. Από την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλες γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες έρχονται θετικότερα αναπτυξιακά μηνύματα» υποστηρίζει, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για τη "στροφή" είναι να εφαρμόσει η Ευρώπη τα κατάλληλα πολιτικά μέτρα.

«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους» επισημαίνει, προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενα φιλόδοξα μέτρα λιτότητας στη Γερμανία. «Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες στην εκτέλεση του σταθεροποιητικού της προγράμματος» αναφέρει, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα αντιμετωπιστούν τα αντιαναπτυξιακά φαινόμενα που προκύπτουν από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της κρίσης. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η αναφορά αυτή παραπέμπει στην φημολογία που θέλει το Βερολίνο να ετοιμάζει πακέτο λιτότητας.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου