25 Δεκεμβρίου 2012

Limbo Review - ένα πρωτότυπο και εξαιρετικό platform παιχνίδι

Μια από τις φετινές εκπλήξεις στο xbox live Arcade ακούει στο όνομα Limbo και πρόκειται για ένα εξαιρετικό δισδιάστατο platform παιχνίδι.



Ως παίκτης έχετε τον έλεγχο ενός μικρού αγοριού το οποίο ξυπνάει μέσα σε ένα δάσος. Χωρίς καμία ειδική ικανότητα - το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να πηδάτε ή να τραβάτε / σπρώχνετε αντικείμενα - θα αντιμετωπίσετε μια σειρά από πανέξυπνες παγίδες και γρίφους. Άλλοι βασίζονται στην ταχύτητά σας, άλλοι στο timing, άλλοι σε φυσικούς νόμους όπως η βαρύτητα ή η επιτάχυνση και άλλοι σε εχθρούς. Όλοι ανεξαιρέτως πάντως καταφέρνουν να είναι πρωτότυποι και όχι (ιδιαίτερα) κουραστικοί.


Το παιχνίδι έχει μια καλλιτεχνική αίσθηση, καθώς είναι εξ ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο και δεν μιλάει πότε κανείς. Μουσική ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά αυτό δεν είναι κακό, καθώς ο παίκτης "μπαίνει" έτσι περισσότερο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αν εξαιρέσουμε το τέλος του παιχνιδιού που δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, πιστεύω πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα από τα καλύτερα του xbox live Arcade για τους λάτρεις των platform, αρκεί να μην σας αποτρέπει το καλλιτεχνικό / ήσυχο στυλ του και να είστε προετοιμασμένοι για σπαζοκεφαλιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου