26 Δεκεμβρίου 2012

Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google ανά τον κόσμο το 2012

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την Τεχνολογία

Τον ετήσιο απολογισμό των δημοφιλέστερων αναζητήσεων που υποβλήθηκαν στην μηχανή αναζήτησης της Google έκανε η εταιρεία, δημοσιεύοντας το 12ο και καθιερωμένο πλέον Zeitgeist για το 2012.

Φέτος, η λίστα περιλαμβάνει τις αναζητήσεις σε 55 χώρες (δεν περιλαμβάνεται όμως η Ελλάδα). Επίσης, η Google ομαδοποίησε τους όρους αναζήτησης ανάλογα με το αντικείμενο στο οποίο αφορούν και έτσι έφτιαξε 838 λίστες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων ανά τον κόσμο για consumer electronics, αν και περιορίζεται σε tablet και smartphone.

Στην κορυφή της διεθνούς λίστας ανήλθαν η Γουίτνεϊ Χιούστον καθώς ο ξαφνικός θάνατός της προκάλεσε το ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου ανά τον κόσμο. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το ανεπανάληπτο χορευτικό στιλ του Κορεάτη PSY "Gangnam Style" -το βίντεο αυτό ήταν το δημοφιλέστερο βίντεο στα χρονικά του YouTube. Τρίτος ήταν ο υπερ-άνθρωπος Αυστριακός skydiver Felix Baumgartner που προκάλεσε ενθουσιασμό και έκπληξη με μια απίθανη ελεύθερη πτώση. Στην τέταρτη θέση, μετά τον Τυφώνα Σάντι, βρέθηκε το iPad 3 και στην πέμπτη, το Diablo 3.

Στην κορυφή της λίστας για πολλές χώρες αναρριχήθηκαν οι αναζητήσεις που αφορούσαν τις αμφιλεγόμενες νομοθετικές πράξεις ACTA και SOPA που αφορούν στο Διαδίκτυο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν επίσης οι εκδηλώσεις ενάντια στην SOPA (στην 4η θέση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες). Το θέμα ήταν Νο1 και στα Google+ Hashtags.

Σε ότι αφορά στα consumer electronics που αναζητούσαν στο Google οι περισσότεροι χρήστες ανά τον κόσμο, η Google εξέδωσε την ακόλουθη λίστα:
iPad 3
Samsung Galaxy S3
iPad Mini
Nexus 7
Galaxy Note 2
Play Station
iPad 4
Microsoft Surface
Kindle Fire
Nokia Lumia 920

Στην λίστα (και μάλιστα στην 3η θέση) με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις φωτογραφιών βρέθηκε τοiPhone 5.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό σας στο Web από τον Λογαριασμό Google, μπορείτε να δείτε τι αναζητήσατε εσείς στο Google. Εάν χρησιμοποιείτε τον Google Reader για να διαβάζετε blog και RSS feed μπορείτε να δείτε τις «αναγνωστικές σας τάσεις» από την καρτέλα Trends/All Items.

Πηγή: In.gr Τεχνολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου