23 Απριλίου 2013

Περίεργα: ξέφυγε από τον κροκόδειλο με γροθιές

Στην Αυστραλία, ένας Γάλλος δαγκώθηκε στο κεφάλι από κροκόδειλο, αλλά τον γρονθοκόπησε και κατάφερε να ξεφύγει με επιφανειακά τραύματα.

Ο Γιοάν Γκαλεγάν κολυμπούσε για να πιάσει μία βάρκα στην περιοχή Νουλουμπούι της βόρειας Αυστραλίας, όταν δέχθηκε την επίθεση του κροκόδειλου.
 Όπως έγινε γνωστό, ήταν ένα είδος κροκόδειλου που ζει σε αλμυρά νερά, μήκους σχεδόν 3 μέτρων, ο οποίος άρπαξε τον Γάλλο απο το κεφάλι και τον τράβηξε μέσα στο νερό.

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας στην οποία δουλεύει ο Γκαλεγάν, Λίσα Χίθκόουτ, δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ότι «το ερπετό τον άρπαξε από το κεφάλι και στη συνέχεια άρχισε να περιστρέφεται μες στο νερό. Ο Γιοάν άρχισε να χτυπά με γροθιές τον κροκόδειλο, ο οποίος αναγκάστηκε να τον αφήσει. Λίγες στιγμές αργότερα του επιτέθηκε και πάλι αλλά ο Γιοάν κατάφερε να βάλει τα χέρια του κάτω από τα μπροστινά πόδια του κροκόδειλου και να το σπρώξει μακριά...»
Ο Γκαλεγάν την γλύτωσε τελικά με επιφανειακές πληγές στο κρανίο και τους ώμους του.

Οι κροκόδειλοι των αλμυρών νερών, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και 7 μέτρα σε μήκος και ζυγίζουν πάνω απο έναν τόνο, είναι συχνό φαινόμενο στον τροπικό βορά της Αυστραλίας. Προστατεύονται με ειδικό νόμο απο το 1970 κι έκτοτε ο αριθμός τους αυξάνεται σταθερά, όπως επίσης και οι επαφές τους με τους ανθρώπους.


Πηγές: http://www.kathimerini.gr









yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου