3 Απριλίου 2013

Προκλητικές οι αμοιβές των "ευρωκρατών" στις Βρυξέλλες

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει αγγίξει τις προκλητικά υψηλές αμοιβές των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενώ εξωπραγματικές είναι και οι αποδοχές του υπαλληλικού δυναμικού στις Βρυξέλλες, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt". Ενδεικτικά ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "tanea.gr":

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κερδίζει σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ περίπου 298.500 ευρώ τον χρόνο.

Σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ετήσιες αποδοχές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης με έδρα τη Φρανκφούρτη αμείβεται με 370.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, κερδίζει ακριβώς τα ίδια χρήματα με τον Μπαρόζο, δηλαδή 298.500 ευρώ τον χρόνο.

Σε κάπως χαμηλότερα επίπεδα οι αποδοχές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο γερμανός Σοσιαλδημοκράτης "αρκείται" σε 206.200 ευρώ τον χρόνο.

Σαφώς καλύτερα πληρώνεται για τις υπηρεσίες της η βρετανίδα Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας, Κάθριν Άστον, καθώς λαμβάνει 281.200 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ικανοποιημένος πρέπει να νιώθει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αφού οι μεικτές ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται σε 324.000 ευρώ.

Ένας ανώτερος υπάλληλος της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Ευρωκοινοβουλίου με δύο παιδιά κερδίζει τον μήνα "καθαρά" 12.500 ευρώ μετά από τέσσερα χρόνια υπηρεσία. Οι διευθυντές αμείβονται ακόμη περισσότερο, καθώς ο μηνιαίος μισθός τους φτάνει έως και τις 16.500 ευρώ!

_________________________
Πηγή: http://www.tanea.gr/ της 3.4.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου