6 Απριλίου 2013

Περίεργα: Ο Ομπάμα είπε ωραία την εισαγγελέα και βρήκε τον μπελά του

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε επικρίσεις και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, επειδή, σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων, χαρακτήρισε τη γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, ως «την πιο όμορφη γενική εισαγγελέα στη χώρα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας μετά την Κ.Χάρις σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «είναι σπουδαία και αφοσιωμένη και σκληρή και είναι αυτό που χρειάζεται όποιος ασχολείται με το νόμο και είναι βέβαιη ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει».

Και ύστερα πρόσθεσε: «Και, επίσης, τυχαίνει να είναι η πιο όμορφη γενική εισαγγελέας στη χώρα. Είναι αλήθεια. Ελάτε τώρα. Και είναι σπουδαία φίλη και με στηρίζει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι επικριτές θεώρησαν ότι τα σχόλιά του ήταν απρεπή, αντικατοπτρίζουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους και δεν είχαν σχέση με την εκδήλωση.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος μίλησε με την γενική εισαγγελέα, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη για τον «περισπασμό» που προκάλεσαν τα σχόλιά του. «Δεν ήθελε με κανένα τρόπο να μειώσει τις επαγγελματικές επιτυχίες και ικανότητες της γενικής εισαγγελέως» είπε ο υπεύθυνος Τύπου, Τζέι Κάρνεϊ.

Εκπρόσωπος της Καμάλα Χάρις δήλωσε ότι η γενική εισαγγελέας στηρίζει σθεναρά τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά δεν είπε εάν δέχθηκε τη συγγνώμη του.

________________________
Πηγή: http://www.tovima.gr στις 6.4.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου