6 Απριλίου 2013

Οι καλύτερες φάρσες της Google για την Πρωταπριλιά

Οι 3 πιο αστείες Πρωταπριλιάτικες φάρσες της εταιρείας Google, που έγιναν πιστευτές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "real.gr":

2000 - η πρώτη φάρσα:

Όλα άρχισαν το 2000 όταν η εταιρεία έκανε την πρώτη της φάρσα, λίγο μετά την ίδρυσή της. Η φάρσα με τίτλο MentaPlex προσπαθούσε να πείσει τους χρήστες ότι η μηχανή αναζήτησης μπορεί να διαβάσει το μυαλό του χρήστη και να βρει τα κατάλληλα αποτελέσματα. Η Google έδωσε στους χρήστες οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει αυτό λέγοντας "μην κουνάτε το κεφάλι σας όταν σκέφτεστε για να μην εμποδιστεί το έργο της μηχανής αναζήτησης".

2002 - η επιτυχία της:

Το 2002 είναι ίσως η χρονιά που έγινε η καλύτερη φάρσα της εταιρείας, που γνώριζε ήδη μεγάλη επιτυχία. Η Google αποκάλυψε το μυστικό πίσω από τον αλγόριθμο, που βγάζει πρώτο ένα site στη μηχανή αναζήτησης. Η Google δήλωσε ότι έχει στην κατοχή της μια ορδή από περιστέρια που ανάλογα με τη συμπεριφορά τους σε κάθε σελίδα, η εταιρεία αποφασίζει αν θα μπουν στην πρώτη σελίδα ή όχι. Πρόκειται για το γνωστό Pigeon Rank που έμεινε στην ιστορία.

2010 - μετάφραση στις κραυγές των ζώων:

Το 2010 η Google παρουσίασε την 1η Απριλίου την μετάφραση για τις κραυγές των ζώων. Η εταιρεία είχε ήδη παρουσιάσει το Google Translate, την υπηρεσία μετάφρασης που μπορεί να μεταφράσει δεκάδες γλώσσες και δήλωσε ότι η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης θα μπορεί να καταλάβει τις κραυγές των ζώων και να κάνει την ανάλογη μετάφραση. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και ένα βίντεο που αποδείκνυε τα λεγόμενά της.

________________
Πηγή: http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου