28 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 28.4.2016

Από απόσταση οι συζητήσεις με τους θεσμούς. Την συνέχιση των συζητήσεων από απόσταση προαναγγέλλουν οι θεσμοί με την ανακοίνωσή τους μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου των από κοντά διαπραγματεύσεων. Σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα.

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία με την Αθήνα εντός δύο εβδομάδων. Ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι το ζήτημα των προληπτικών μέτρων είναι νομικά δύσκολο και γι'αυτό «θα χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος» για το κλείσιμο της συμφωνίας επί των 3,6 δισ. ευρώ που ζητούνται από την Αθήνα. 

Βούτσης: Εξω από κάθε συζήτηση το προληπτικό πακέτο. «Αυτό είναι έξω από κάθε συζήτηση, δεν θέλει η κυβέρνηση, πριν το μπορεί υπάρχει και το θέλω». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να πει ναι σε αυτή την πρόταση. 

Επεισόδια με κατοίκους στο hotspot της Χίου. Ομάδα περίπου 10 ατόμων κατοίκων της Χίου έχει αποκλείσει το δρόμο προς το hotspot του νησιού προκειμένου να εμποδίσει τη μεταφορά 10 κοντέινερ. 

Ανακοινώθηκε η κατανομή των θέσεων εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την ακριβή κατανομή των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τις συνολικά 69.650 θέσεις εισακτέων, οι 43.520 θέσεις αποδίδονται στα πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ενώ οι 26.130 θέσεις αποδίδονται στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ). 

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο. Σε μία σεμνή, γεμάτη συγκινητικά μηνύματα τελετή, το βράδυ της Τετάρτης, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Ελλάδα παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016».

Σε εκλογική ετοιμότητα τίθεται η Ν.Δ. Σε εκλογική ετοιμότητα τίθεται η Ν.Δ., υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και πιστωτών. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι το Μαξίμου δεν αποκλείει μια νέα προσφυγή στις κάλπες ή σε δημοψήφισμα. 

Και η Αυστρία υψώνει φράχτη στα σύνορά της. Φράχτη μήκους 370 μέτρων στο αλπικό πέρασμα Μπρένερ κατασκευάζει η Αυστρία και ετοιμάζεται να επιβάλει την οπτική σάρωση όλων των οχημάτων, προκειμένου να αποκλείσει πρόσφυγες, σε περίπτωση που φθάσουν σε μεγάλο αριθμό στα νότια σύνορά της. 

Δύο ημέρες η εργάσιμη εβδομάδα στη Βενεζουέλα. Τον περιορισμό της εργάσιμης εβδομάδας σε μόλις δύο ημέρες για τους δημοσίους υπαλλήλους αποφάσισε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση του ενεργειακού δικτύου, που αντιμετωπίζει αλλεπάλληλα μπλακ άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου