24 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.4.2016

«Καζάνι που βράζει» τα hotspots και το λιμάνι. Τα επεισόδια με Αφγανούς στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν «γιατί οι Σύροι πηγαίνουν σε καλύτερα κέντρα φιλοξενίας και έχουν καλύτερη μεταχείριση γενικά», αποτελεί, όπως πολλοί φοβούνται, τον προάγγελο της εκρηκτικής κατάστασης σε hotspots και κέντρα φιλοξενίας, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Οι φόροι αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται. Ολες οι αυξήσεις έμμεσων φόρων που έγιναν τα τελευταία χρόνια -ακόμη και η τελευταία του περασμένου Ιουλίου, με τη μετάταξη εκατοντάδων προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% στο 23%- οδήγησαν όχι μόνο σε αποτυχία επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί μέσω των προϋπολογισμών, αλλά και σε μείωση των εσόδων σε απόλυτους αριθμούς από χρονιά σε χρονιά.

Ο «λογαριασμός» του νέου ασφαλιστικού. Στο όριο των 2.000 ευρώ συνυπολογίζεται η εισφορά υπέρ υγείας και η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουν ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης, το τελικό «καθαρό ποσό» της σύνταξης μετά το νέο πλαφόν να διαμορφώνεται στα 1.820 ευρώ.

Ομοβροντία κατά κυβέρνησης και λαϊκισμού στο Συνέδριο Ν.Δ. Με καθολική αποδοχή του προσχεδίου με τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ψηφίστηκε χθες το τελικό κείμενο του νέου καταστατικού της ΝΔ. 


Μητσοτάκης: «Το ρολόι των κυβερνώντων μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή τους» Κλείνοντας τις εργασίες του 10ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως ο χρόνος της Κυβέρνησης τελειώνει και πως σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι κυβέρνηση.

Μέρκελ: Μεγάλη η συνεισφορά της Τουρκίας στο μεταναστευτικό– Η καγκελάριος της Γερμανίας συνοδευόμενη από τον Ντόναλντ Τουσκ, τον επίτροπο Φρανς Τίμμερμανς και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποίησε εχθές επίσκεψη στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Νιτζίμπ. Τούσκ: Παράδειγμα η Τουρκία στον τρόπο υποδοχής προσφύγων. 

Ο Ομπάμα στο Ανόβερο Τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα υποδέχεται την Κυριακή στο Ανόβερο, στο πλαίσιο της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Την Δευτέρα μίνι σύνοδος κορυφής. 
 
Χιλιάδες διαδηλωτές στο Ανόβερο κατά της ΤΙPP. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ανόβερο εναντίον της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP). Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 90.000 ενώ η αστυνομία εκτιμά πως συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι. 

Προεδρικές εκλογές-ορόσημο στην Αυστρία Στο νήμα αναμένεται να κριθεί η σημερινή μάχη των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία. Ένας Πράσινος, μια ανεξάρτητη και ένας πολιτικός του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων οι επικρατέστεροι υποψήφιοι. 

Σερβία: εκλογές με σίγουρο φαβορί. Στη Σερβία γίνονται σήμερα βουλευτικές εκλογές και ο νικητής είναι σχεδόν δεδομένος εκ των προτέρων: πρόκειται για τον πρωθυπουργό και "ισχυρό άνδρα" της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου