21 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.4.2016

(upd) Κατρούγκαλος: Εκλεισε η συμφωνία για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τον υπουργό οι εκπρόσωποι των δανειστών έκαναν δεκτές τις ελληνικές προτάσεις και απομένει διαφορά της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα επιχειρηθεί να καλυφθεί σε τεχνικό επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική μια μέρα πριν το Eurogroup.

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%. Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 6 δισ. ευρώ κατέγραψε ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Ωστόσο, αν εξαιρεθεί η επίπτωση της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ανήλθε στα 7,1 δισ. τότε προκύπτει ότι πέρυσι η Ελλάδα παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισ. ευρώ ή 0,7 % του ΑΕΠ.


Μεγάλες οι αποστάσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Παρά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Τετάρτης, Αθήνα και τρόικα δεν κατάφεραν να συγκλίνουν σε τέτοιο βαθμό που να θεωρείται ικανοποιητικός ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή. Οι διαφορές των δύο πλευρών παραμένουν στα γνωστά μεγάλα "αγκάθια".

Σύγκρουση για ασφάλεια, οικονομία. Σε σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, για το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών.

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικό το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου. Βόμβα στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς κατά πληροφορίες σε γνωμοδότησή του έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου. Κατά πληροφορίες η αρνητική εισήγηση προέρχεται από τον γενικό επίτροπο και έγινε δεκτή σχεδόν από το σύνολο των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Αποκάλυψη Βίτσα: Η κυβέρνηση δρομολογεί το... προσφυγικό διαβατήριο στους ανθρώπους, οι οποίοι υποτίθεται ότι βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα, μέχρι να αναδιανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή στην Τουρκία, απ' όπου ήρθαν. 

Αισιόδοξος «για πρώτη φορά» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δηλώνει ο Σόιμπλε. «Όσον αφορά την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος για πρώτη φορά», επεσήμανε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Παράλληλα, τόνισε ότι οι Έλληνες θα βιώσουν τώρα πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση.

Διήμερη απεργία δημοσιογράφων. Απεργούν σήμερα και αύριο οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), έχει κυρήξει 48ωρη απεργία για το σφαλιστικό, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4. 


Νεκρός βρέθηκε ο θρύλος της μουσικής PrinceΝεκρός στα 57 του χρόνια βρέθηκε στην έπαυλή του στη Μινεσότα ο πρίγκιπας της ποπ μουσικής Prince. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με γρίπη, ωστόσο πήρε εξιτήριο μόλις τρεις ώρες αργότερα. Ο τραγουδιστής είχε ακυρώσει, επίσης, δύο συναυλίες εξαιτίας γρίπης.

Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία με 14 σφαίρες στον Άλιμο. Πρόκειται για τον Μιχάλη Γιατράκη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην λεωφόρο Συγγρού. Ο 42χρονος ετοιμαζόταν να μπει σε αυτοκίνητο φίλου του, μάρκας Τσερόκι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Κεφαλληνίας. Ένα μαύρο όχημα μάρκας BMW, σταμάτησε δίπλα του, έξω από τον αριθμό 14, όπου βρίσκονταν το αυτοκίνητό του και οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του με καλάσνικοφ.

Στοχοποίησαν τα σπίτια ελεγκτών του Μετρό. Δημοσιοποίησαν στοιχεία και ονόματα - Μετά τις επιθέσεις με βαριοπούλες σε σταθμούς του Μετρό. Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές ο «στιγματισμός»- στοχοποίηση τριών ελεγκτών υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ, από άγνωστους που έγραψαν με μαύρο σπρέϊ απειλητικά συνθήματα σε τοίχους έξω από τα σπίτια τους. 

«Κενά αέρος» στις σχέσεις ΗΠΑ - Σ. Αραβίας. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη φιλοξενία στο πολυτελές ανάκτορο του βασιλιά Σαλμάν, προτού οι δύο άνδρες αποσυρθούν για τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. 

Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ. Οι πολιτικές εξελίξεις ΠΓΔΜ είναι ραγδαίες. Την ώρα που υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν ζητώντας την παραίτηση του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας, η ΕΕ ανησυχεί για το μέλλον της χώρας.

Ψηφιακά 20 βιβλία λυκείου από τη νέα σχολική χρονιά. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι διαθέσιμοι σε μορφή e-book 20 τίτλοι σχολικών βιβλίων λυκείου, ενώ η ολοκλήρωση της δράσης εκτιμάται σε 12- 15 μήνες. 

Στίβεν Χόκινγκ: Πιθανόν «πύλες» για άλλα σύμπαντα οι μαύρες τρύπες. Οι μαύρες τρύπες δεν είναι τελικά τόσο… μαύρες ενώ, παρόλο που εγκλωβίζουν ακόμη και το φως, ενδεχομένως αφήνουν κάποια δίοδο διαφυγής – η οποία μάλιστα πιθανόν να οδηγεί και σε κάποιο άλλο σύμπαν.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου