7 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 7.4.2016

Απεργεί ο δημόσιος τομέας για το Ασφαλιστικό Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Με αίτημα ο νόμος αυτός να μην περάσει χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν από την Ομόνοια για να καταλήξουν μπροστά από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος. Γιατροί, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 την πορεία τους από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή. Κλειστό το κέντρο της Αθήνας. Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ.

Προσύμφωνο με σκληρά μέτρα χωρίς δόση. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις κυβέρνησης και τρόικας έως την Κυριακή. Στόχος είναι η Αθήνα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να καταλήξουν σε ένα προσύμφωνο για τα δημοσιονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις. Θα υπάρξει και δεύτερο κείμενο, του ΔΝΤ, στο οποίο θα καταγράφονται οι επιφυλάξεις του.

Σαββατοκύριακο συμφωνία αλλά χωρίς δόση βλέπει ο Τσακαλώτος! Νέο θρίλερ: «Διαφωνεί η Γερμανία και άλλες χώρες γιατί θέλουν μέσα το ΔΝΤ». ο Υπουργός ανέφερε ότι η συμφωνία «δεν φέρνει δόση γιατί όπως ξέρετε υπάρχει μια διαφωνία γιατί η Γερμανία και οι άλλες χώρες θέλουν το ΔΝΤ μέσα και άρα πρέπει να συμφωνήσουμε και με το ΔΝΤ και με την Κομισιόν και με το Eurogroup να πει το Eurogroup ότι προχωράμε». 

Το μεσημέρι το ραντεβού Κατρούγκαλου - κουαρτέτου για Ασφαλιστικό. Το μεσημέρι της Πέμπτης στις 3:00 αναμένεται η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με το κουαρτέτο, ενώ για τις 5:30 το απόγευμα της είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη για θέματα ενέργειας.

Πρόσφυγες αποπειράθηκαν να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα. Περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά έφτασαν χθες το βράδυ, μαζί με «αλληλέγγυους», στην πλατεία Συντάγματος με την πρόθεση να στήσουν σκηνές, όμως εμποδίστηκαν από την αστυνομία, η οποία τους οδήγησε προς τον σταθμό του μετρό, με το οποίο επέστρεψαν στον Πειραιά.

Ολλανδικό «όχι» στη σύνδεση Oυκρανίας- ΕΕ. 
Οι Ολλανδοί κλήθηκαν χθες στις κάλπες για ένα δημοψήφισμα που αφορούσε την αποδοχή ή την απόρριψη της συμφωνίας σύνδεσης Ουκρανίας-EE. Aπάντησαν τελικά αρνητικά, εντείνοντας τους φόβους για όξυνση του ευρωσκεπτικισμού.

Μικρή αύξηση στις χαμηλές συντάξεις υπόσχεται ο Ρέντσι. 80 ευρώ επιπλέον το μήνα υπόσχεται ότι θα δώσει ο Ρέντσι στους Ιταλούς που λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη. Πρόκειται μήπως για επικοινωνιακό τρικ στον απόηχο της παραίτησης της υπ. Οικονομικής Ανάπτυξης;






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου