6 Απριλίου 2016

H Landis+Gyr μετέφερε το εργοστάσιο της Ελβετίας στην Κόρινθο!

Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη! Στην Ελλάδα των capital controls και της φυγής επιχειρήσεων στο εξωτερικό η απόφαση της πολυεθνικής Landis+Gyr να μεταφέρει την παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο, όπου διαθέτει εργοστάσιο η θυγατρική της Landis+Gyr Α.Ε., δίνει μια νότα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία αλλά κυρίως για την οικονομία της περιοχής.

Μετά από περισσότερα από 100 χρόνια παραγωγής στο Zug της Ελβετίας η πολυεθνική εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελβετία και να μεταφέρει την παραγωγή στην Κόρινθο. 

Το έργο της μετεγκατάστασης αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή της Κορίνθου. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία. Η λειτουργία της νέας μονάδας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, κυρίως όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης. 

Η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα με την παρουσία του προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κ. Oliver Iltisberger και με την συμμετοχή των εργαζομένων της Landis + Gyr Α.Ε.

Ο κ. Oliver Iltisberger, πρόεδρος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Landis + Gyr, σύμφωνα με το tovima.gr, δήλωσε: «Δεν είναι εύκολο για μια πολυεθνική εταιρεία να διακόψει την παραγωγή στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, ιδίως όταν αυτές λειτουργούν για πάνω από 100 χρόνια. Η απόφαση για τη μεταφορά της παραγωγικής μονάδας στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2015, ήταν μια τολμηρή απόφαση και η επιβολή των capital controls δυο μήνες μετά ανησύχησε πολλούς από εμάς. Ένα χρόνο μετά, η απόφασή μας δικαιώθηκε. Η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονικά όρια και τον προϋπολογισμό που θέσαμε και χωρίς διακοπές στην τροφοδοσία των πελατών μας. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, landisgyr.gr, για πάνω από έναν αιώνα, η Landis+Gyr βοηθά τον κόσμο στην καλύτερη διαχείριση της ενέργειας. Οι μετρητές και οι λύσεις της εταιρείας επιτρέπουν στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στους τελικούς καταναλωτές σε όλον τον κόσμο να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλουν στη βιώσιμη χρήση των πόρων. Ως η μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία στις έξυπνες λύσεις μέτρησης με μία από τις μεγαλύτερες γκάμες προϊόντων στη βιομηχανία, τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες της Landis+Gyr παρέχουν στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στους καταναλωτές τα απαιτούμενα δεδομένα ώστε να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση της ενέργειας. Τώρα, ως ανεξάρτητη αναπτυξιακή πλατφόρμα εντός της Toshiba Corporation, η Landis+Gyr φέρνει στον τομέα της τη δύναμη και την πρωτοπόρα τεχνολογική τεχνογνωσία ενός εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών ηλεκτρονικών προϊόντων ώστε να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες ενεργειακές προκλήσεις σήμερα και αύριο. Σημειώνεται ότι η Toshiba Corporation απέκτησε την Landis+Gyr το 2011.

Πηγές: Στοιχεία από www.tovima.gr, www.landisgyr.gr


yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. H απόφαση της Landis+Gyr είναι σημαντική αν σκεφτει κανεις ότι: Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 9.000 επιχειρήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Endeavor Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή