21 Μαΐου 2018

Αλλάζει χέρια το «Υγεία»

Πρόταση εξαγοράς €198 εκατ. από την CVC Capital Partners προς τη MIG

Την αποδοχή της δεσμευτικής προσφοράς που υπέβαλε η Hellenic Healthcare S.A.R.L, η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners, για την εξαγορά του συνόλου της συμμετοιχής της στο «Υγεία», γνωστοποίησε η Marfin Investment Group, κάτοχος μέχρι σήμερα του 70.37% του μετοχικού κεφαλαίου του θεραπευτηρίου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η MIG αναφέρει:

«Η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των €281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ). Περαιτέρω παρέχεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.». Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της». 

Σημειώνεται ότι το θεραπευτήριο «Υγεία», σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρισκόταν εδώ και καιρό στο "στόχαστρο” της CVC, που τον τελευταίο χρόνο ενισχύει την παρουσία της στη χώρα μας. Είχε προηγηθεί η εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan πέρσι τον Απρίλιο, που σηματοδότησε την είσοδο του fund στην ελληνική αγορά της περίθαλψης, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε το deal για τη γενική κλινική Iaso General.

Πηγές: kathimerini.gr, capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου