18 Μαΐου 2018

Κούβα: Συνετρίβη Boeing 737 μετά την απογείωσή του από την Αβάνα

Ένα Boeing 737 του κρατικού αερομεταφορέα Cubana de aviacion, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Jose Marti της Αβάνας, στην Κούβα. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα ακριβώς άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος. Πάντως, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι με το αεροπλάνο ταξίδευαν 104 επιβάτες.
Το πλήρωμα του αεροσκάφους, εννέα μέλη, είναι ξένης υπηκοότητας, συμπλήρωσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. 

Πηγές του αεροδρομίου και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για ένα Boeing 737 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Αβάνα για το Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. 


Πυκνός καπνός υψώνεται από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, σε μια περιοχή που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έχουν σπεύσει στο σημείο. 

«Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στο σημείο της συντριβής. 

Τρεις άνθρωποι φέρεται να ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια που αεροσκάφους, ενώ σύμφωνα με το Reuters ο ένας από τους επιζώντες κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr
Φωτογραφίες AFP από twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου