12 Αυγούστου 2018

Τα sms της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης για την φονική πυρκαγιά

Τις «συνταγές» της επικοινωνιακής διαχείρισης, με τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να αντιδράσει στην κριτική της αντιπολίτευσης και μέσων μαζικής ενημέρωσης λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για κείμενο που διακινήθηκε την 1η Αυγούστου ηλεκτρονικά, μέσω sms,
από το Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλειστικά για εσωτερική χρήση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το εν λόγω μήνυμα, η γραμμή της κυβέρνησης και του κόμματος θα έπρεπε να είναι η εξής:
  • Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
  • Ολοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
  • Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
  • Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
  • Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
  • Ολοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
  • Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
  • Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
  • Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
  • Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.
Σε μία πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι κακό μία κυβέρνηση να δίνει κάποιες οδηγίες στα στελέχη της για το τι θα λένε όταν εκτίθενται στα ΜΜΕ και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση, σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όμως, επί της ουσίας, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για τα «αποκαλυπτήρια» της κεντρικής αντίληψης, της προσωπικής και πολιτικής στάσης βασικών προσώπων του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού, διότι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σαν και αυτό δεν διακινείται χωρίς την έγκρισή του. 

Ακόμα, αντιλαμβάνεται κανείς πώς λειτουργεί ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός, καθώς φράσεις, όπως «επιχείρηση μπουλντόζα» και «τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς», που είδαμε σε τίτλους εφημερίδων, sites, σε λογαριασμούς social media κ.λπ. εκείνες τις ώρες και ημέρες, είχαν -όπως αποδεικνύεται- μία και μόνη αφετηρία.

Αντιδράσεις

Έντονα αντέδρασαν, πέραν των άλλων, και οι δυο πολιτικοί που ρητά αναφέρονται στα παραπάνω sms του Μαξίμου:

"Το Ποτάμι" σε ανακοίνωσή του για το "τι πραγματικά στηρίζει ο Σταύρος" μεταξύ άλλων αναφέρει: 

"Το κρεσέντο λαθών τελικά οδηγεί την κυβέρνηση στον παραλογισμό.
Στα υπόγεια του Μαξίμου πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης τους, στο Μάτι. Τους επαναλαμβάνουμε λοιπόν:
«Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι»
«Δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές»
«Για άλλη μια φορά οι πολίτες βλέπουν την ανικανότητα να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θράσος»..."

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter αναγράφει:
"Ξεχωριστή αναφορά σε μένα από τους του Μαξίμου! Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς; Αισθάνομαι Τιμή που με μισούν αυτά τα αποβράσματα που μισούν την Δημοκρατία και θέλουν να παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη. Φυσικά τιποτε δεν θα πάθω διότι τιποτε δεν έχω κάνει και όσο και να απειλούν..."

Πηγή: eleftherostypos.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Διάβημα στην ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο Προϊσταμένος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, για το «παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος για το δήθεν SMS του Μεγάρου Μαξίμου προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» όπως αναφέρει. Και καλεί την ΕΣΗΕΑ να επιληφθεί του θέματος, ούτως ώστε «Να αποκατασταθεί η αλήθεια. Να διερευνηθούν από την Ένωσή και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια» όπως επίσης αναφέρει. Πηγή: avgi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή