6 Ιουνίου 2019

Τελικά θα πάνε οι αθλητές μας στο Μινσκ!

Από τις 18 Απριλίου "καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια" να εξευρεθούν εισητήρια ώστε να μεταβεί η Εθνική ομάδας στίβου στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ο ΣΕΓΑΣ ότι αποσύρει τη συμμετοχή της ομάδας μας! Τελικά το πρόβλημα επιλύθηκε: "Ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος", προκειμένου οι Έλληνες αθλητές/τριες και οι προπονητές τους να πάνε στη Λευκορωσία! Εδώ όμως, κάτι ...δεν πάει καλά! 

Το σχετικό ρεπορτάζ: 

Την απόσυρση της 
Εθνικής ομάδας στίβου από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ, λόγω «αδυναμίας εξεύρεσης εισητηρίων», ανακοίνωσε κατ' αρχήν σήμερα ο ΣΕΓΑΣ. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ. Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές».

Ακολούθησε δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, για το θέμα, που μεταξύ άλλων ανέφερε: 
«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες...».

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η Εθνική ομάδα στο Μινσκ για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. 
Με παρέμβαση όμως της Πολιτείας επιλύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη μετάβαση της Εθνικής ομάδας στίβου στο Μινσκ για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου οι Έλληνες αθλητές/τριες και οι προπονητές τους να μεταβούν στη Λευκορωσία και να συμμετάσχουν κανονικά στη διοργάνωση.
Κατόπιν αυτών «O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αδυναμία εξεύρεσης του κατάλληλου αριθμού εισιτηρίων προκειμένου να μεταβεί η Εθνική Ομάδα στίβου στο Μινσκ, έδωσε εντολή για τη μετακίνηση της με τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους...» όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΓΑΣ σε νεώτερη ανακοίνωσή του σήμερα...

Να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα γίνουν στο Μινσκ της Λευκορωσίας από 23 μέχρι 28 Ιουνίου.

Πηγές: Στοιχεία από sport-fm.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ 


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου